Meer seksverslaafden door Tinder

Hoogleraar psychologie Paul Verhaeghe pleit voor warmte, weerloosheid en imperfecte seks
Drugs en alcohol maken toestemming voor seks gecompliceerd

Bron : freepik.com

Het aantal mensen die lijden aan seksverslaving is twee keer zo hoog als eerder werd gedacht, blijkt uit een onderzoek.

En het zijn niet alleen gozers die wanhopig op zoek zijn naar hoogtepunten, experts geloven dat apps zoals Tinder ook het aantal vrouwelijke patiënten doen toenemen.
Het aantal seksverslaafden is de afgelopen jaren verdubbeld.

Eerder werd gedacht dat slechts een op de twintig volwassenen niet in staat was om hun seksuele driften onder controle te houden, waarvan de meerderheid mannen zijn.

Maar nieuw onderzoek toont aan dat het werkelijke aantal feitelijk 1 op de 10 is, met ongeveer de helft vrouwen.

Experts zeggen dat van vrouwen eerder werd verwacht dat zij hun geslachtsdrift onder controle houden.  Maar een “meer toegeeflijke” samenleving betekent dat ze zich niet langer zo geoordeeld voelen omdat ze handelen naar hun wensen.

Apps voeden deze hang naar seksuele avonturen door directe toegang te bieden aan duizenden alleenstaande mannen.

Dokter Dickenson van de Universiteit van Minnesota ondervroeg 2.325 volwassenen van 18 tot 50 jaar omtrent hun seksleven.

Ze ontdekte dat 1 op de 10 mannen en 1 op de 14 vrouwen seksueel verslaafd waren omdat ze hun seksuele gevoelens, driften en gedrag niet kunnen beheersen.

Het betekent dat ze sociale activiteiten missen of hun werk en gezondheid verwaarlozen bij het nastreven van seks.

Seksverslaving is een psychische ziekte (zoals gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie).

Relatiebegeleidingsdienst Relate beschrijft het als “elke seksuele activiteit die uit de hand loopt”.

Op deze manier gedefinieerd kan seksuele activiteit betrekking hebben op het bekijken van pornografie, masturbatie, bezoek aan prostituees, buitensporige seksuele fantasieën of anonieme seks. Sommige mensen die lijden aan seksverslaving vallen in de categorie “seksuele anorexia”.

In de richtlijnen van Sex and Love Addicts Anonymous staat: “Als eetstoornis wordt anorexia gedefinieerd als het dwangmatig vermijden van voedsel. “Op het gebied van seks en liefde heeft anorexia een vergelijkbare definitie: Anorexia is het dwangmatig vermijden van het geven of ontvangen van sociale, seksuele of emotionele voeding.”

Dus je hoeft niet echt seks te hebben om je te kwalificeren voor seks en liefdesverslaving, je hoeft alleen maar een ongezonde relatie te hebben met seks als geheel.

Tekenen omvatten:

Seksueel of emotioneel betrokken raken bij mensen die je niet goed kent
Verblijven en terugkeren naar destructieve relaties
Dwangmatig springen van de ene relatie naar de volgende of slapen met / betrokken zijn bij meer dan één persoon tegelijk
Verwarrende seksuele aantrekkingskracht met liefde
Gevoel dat je niet goed genoeg bent als je alleen bent
Seksualiserende stress / schuld / eenzaamheid / woede / schaamte
Gebruik van seks om anderen te manipuleren
Verstrikt raken in romantische of seksuele fantasieën
Jezelf verbinden met mensen die emotioneel niet beschikbaar zijn
Fysieke / seksuele / emotionele intimiteit vermijden uit angst kwetsbaar te zijn

Ze kunnen ook seks achtervolgen, zelfs als ze er weinig plezier van hebben of zich schamen voor hun ongebreidelde geslachtsdrift.

Studieleider Dr Janna Dickenson zei dat mannen lang als “onweerstaanbaar” werden gezien, terwijl vrouwen de “seksuele poortwachters” waren, van wie werd verwacht dat ze de driften onder controle hielden. Maar zij gelooft dat maatschappelijke en technologische veranderingen de barrières hebben weggenomen.

Volgens Dickenson moeten mensen die in de gezondheidszorg actief zijn, alert zijn voor het steeds groter wordend aantal mensen dat verslaafd geraakt aan vrijen en er behandelingen voor opstarten.

Bronnen

https://www.thesun.co.uk/fabulous/7702766/sex-addict-signs/

https://p-magazine.be/dankzij-tinder-lopen-er-alsmaar-meer-nymfomane-vrouwen-rond/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge