Ontrouwstatistieken en -trends 2021 in de VS. Wie bedriegt er meer?

Onderzoek naar ontrouw
Micro-cheating : sterk stijgende trend in relatieontrouw
mask, woman, covid-19

Mitrey (CC0), Pixabay

De meerderheid van de Amerikanen omschrijft hun ideale relatie als volledig monogaam. 74% van de Amerikanen gelooft dat seks buiten het huwelijk altijd verkeerd is.

De meerderheid van de Amerikanen denkt echter ook dat het nu gemakkelijker is om overspel te plegen dan 20 jaar geleden, en dating-terwijl-getrouwd-site Ashley Madison is populairder dan ooit tevoren met meer dan 60 miljoen gebruikers in 50 landen. Dus hoeveel plegen er bedrog en zijn er meer  mannen of vrouwen?

Het korte antwoord (niet verrassend?) is dat mannen vaker vreemdgaan. Ongeveer 25% van de gehuwde mannen en 15% van de gehuwde vrouwen geeft toe seksueel ontrouw te zijn (geweest).

Het lange antwoord is dat hoewel meer mannen over het algemeen bedriegen in hun relatie, factoren als leeftijd, opleiding, politieke opvattingen, seksuele voorkeur, financiële onafhankelijkheid en zelfs ras van invloed kunnen zijn op de kans dat ze hun partner ontrouw zijn.

Leeftijd: mensen van middelbare leeftijd bedriegen het meest

Mannen bedriegen op bijna elke leeftijd meer dan vrouwen. De opmerkelijke uitzondering zijn gehuwde vrouwen van 18-29 jaar. Ze hebben 1% meer kans om overspel te spelen dan mannen in deze leeftijdsgroep.

Over het algemeen spelen meer mensen van middelbare leeftijd vals, en mannen rapporteren het hoogste niveau van valsspelen in hun 70-er jaren . Vrouwen rapporteren de hoogste cijfers van ontrouw in hun 60-er jaren, waarbij 16% van de 60- tot 69-jarigen aangeeft seks buiten het huwelijk te hebben gehad.

Interessant is dat valsspelen het laagst is onder 18- tot 29-jarigen, namelijk 11% in het algemeen. Een recente YouGov-peiling gaf aan dat millennials evenveel geneigd zijn om een ​​monogame relatie te hebben en te denken dat de ideale relatie niet-monogaam is (elk 43%).

Leeftijd Mannen en vrouwen hebben de meeste kans om Cheat_MysticMag

Politieke opvattingen: Republikeinen bedriegen de minste

Er is een kloof in bedrog van 4% tussen leden van verschillende politieke partijen in de VS. 14% van de bekende bedriegers waren geregistreerde Republikeinen , 15% waren onafhankelijken en 18% waren democraten.

Opleiding: mensen met een hogere/universitaire opleiding bedriegen het meest

Net als bij politieke opvattingen, lijkt het erop dat uw opleidingsniveau ook kan aangeven hoe waarschijnlijk het is dat u overspel pleegt. 15% van de bekende valsspelers had een middelbareschooldiploma of minder, 16% had een of meer hbo-diploma’s afgerond en 18% had enige hbo-opleiding gevolgd.

Kans op bedrog op basis van onderwijs

Economische onafhankelijkheid: financieel afhankelijke mannen bedriegen het meest

Een studie van de American Sociological Association toonde aan dat in heteroseksuele relaties de echtgenoot die minder verdient, eerder vreemd gaat. 15% van de financieel afhankelijke echtgenoten bedriegt hun vrouw. Mannen zijn het minst geneigd om te bedriegen wanneer ze 70% van het gecombineerde inkomen van hun huishouden verdienen.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat slechts 5% van de vrouwen bedriegt als ze economisch afhankelijk zijn van hun echtgenoten . Hoe meer een vrouw bijdraagt ​​aan het totale inkomen van haar huishouden, hoe kleiner de kans dat ze overspelig wordt.

Ashley Madison, een datingsite voor getrouwde mensen, deed een onderzoek om erachter te komen welke beroepen de meeste valsspelers hebben. Daaruit bleek dat mensen in deze banen het meest geneigd zijn om overspel te plegen:  detailhandel en horeca (8% van de mannen en 9% van de vrouwen), informatietechnologie (12% van de mannen en 8% van de vrouwen), ondernemers (11% van elk geslacht) , medicijnen (5% van de mannen en 23% van de vrouwen) en handel (29% van de mannen en 4% van de vrouwen).

Kans op valsspelen op basis van Career_MysticMag

Seksuele voorkeur: heteroseksuele huwelijken ervaren de meeste ontrouw

De meeste informatie is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld omtrent gehuwde heteroseksuele stellen. Een onderzoek uit 2010 onder meer dan 560 mannelijke homoparen concludeerde dat 45% monogame relaties had  en dat een aanzienlijk percentage open relaties had.

Het Rockway Institute, een centrum voor LGBT-onderzoek en openbaar beleid in Californië, publiceerde een rapport waarin staat dat jonge LGBT-mensen “hun volwassen leven willen doorbrengen in langdurige relaties met het opvoeden van kinderen”. 80% van de ondervraagde jongeren verwachtte een monogame relatie te hebben na de leeftijd van 30 jaar.

Deze bronnen geven aan dat veel LGBT-mensen die seks hebben buiten hun relaties, dit doen met toestemming van hun partner, maar dat jongere mensen  gefocust zijn op succesvolle toekomstige stabiele relaties. Met andere woorden, LGBT-mensen zullen minder snel vreemdgaan dan mensen in heteroseksuele relaties.

Ras: tegenstrijdige gegevens

Een studie gepubliceerd door de IFS concludeerde dat het ras ook een rol kan spelen in hoe waarschijnlijk het is dat u uw partner bedriegt. In de studie gaf 13% van de Latijns-Amerikaanse, 16% van de blanke en 22% van de zwarte respondenten toe vals te spelen (de studie registreerde geen reacties van Aziatische of inheemse Amerikanen, wat een bevooroordeelde steekproefgroep liet zien).

Een ander onderzoek meldde echter dat 81% van de zwarte Amerikanen denkt dat het altijd verkeerd is om vals te spelen. Deze studie bracht een hoger percentage kerkbezoek in verband met de overtuiging dat ontrouw altijd verkeerd is.

Kans op valsspelen op basis van ras

Als de resultaten van deze enquête te geloven zijn, is de kans groot dat je overspelig wordt als je een zwarte mannelijke gepensioneerde bent met een of andere hbo-opleiding die op Democraat stemt, op je vrouw vertrouwt voor financiële steun en zelden naar de kerk gaat. Je zult het minst waarschijnlijk vals spelen als je een ietwat religieuze Spaanse 80-jarige vrouwelijke Republikein bent met een middelbare schooldiploma.

Klinkt onwaarschijnlijk?  Wellicht ja, maar het zijn maar statistieken…

Het is belangrijk op te merken dat het erg moeilijk is om betrouwbare gegevens over ontrouw te vinden.

Meestal zijn statistieken over ontrouw  gebaseerd op zogenaamde zelfrapportagegegevens. In dit geval betekent dit dat mensen vragen beantwoorden, maar hun antwoorden kunnen op geen enkele manier worden geverifieerd. De mensen die het onderzoek uitvoeren, moeten erop kunnen vertrouwen dat de respondenten eerlijk antwoorden. De resultaten zijn mogelijk niet betrouwbaar omdat ze niet noodzakelijkerwijs kunnen worden gerepliceerd.

De resultaten zijn ook volledig afhankelijk van de steekproef van mensen die worden ondervraagd: een andere steekproefgroep leidt waarschijnlijk tot totaal andere resultaten.

Mannen (en vooral oudere mannen) gaan vaker vreemd dan vrouwen, maar vrouwen zijn niet helemaal onschuldig. Dit kan het erg moeilijk maken om mensen te vertrouwen, zelfs als je al heel lang samen bent.

today.yougov.com/topics/politics/survey-results/daily/2018/04/26/04010/3
today.yougov.com/topics/relationships/articles-reports/2020/01/31/millennials-monogamy-poly -poll-survey-data
en.wikipedia.org/wiki/Monogamy
ifstudies.org/blog/who-cheats-more-the-demographics-of-cheating-in-america
hernorm.com/infidelity-statistics/
cheatsheet.com/ geld-carrière / studie-onthult-banen-mensen-waarschijnlijk-bedriegen-man-vrouw.html /
dailymail.co.uk/news/article-6900133/New-data-reveals-race-political-party-social-classes- geloven-acceptabel-cheat.html
nytimes.com/2018/01/22/well/marriage-cheating-infidelity.html
theatlantic.com/health/archive/2019/05/millennials-are-less-likely-cheat-boomers/ 588286 /

Bronnen

https://www.mysticmag.com/psychic-reading/men-women-cheat-more-infidelity-statistics/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge