Op welke leeftijd bedriegt je partner je het meest

Nederlanders blijven geloven in de ware liefde
Verliefd samen maar toch aparte rekeningen

Relaties lopen vaak stuk op de ontrouw van een van beide partners. Zowel mannen als vrouwen gaan vreemd, al hebben de mannen nog een kleine voorsprong.

Engin_Akyurt (CC0), Pixabay

Uit een poll onder 7.000 leden van Smooch.com bleek dat 35 procent wel eens vreemd is gegaan, 41 % van de mannen en 29% van de vrouwen. De ondervraagden zijn wellicht niet representatief voor de hele bevolking, maar de cijfers zetten toch aan het denken.

Uit een survey gedaan door IllicitEncounters blijkt dat de ‘gevaarlijke’ leeftijden als het gaat om vreemdgaan alle getallen zijn die eindigen op 9 (dus 19, 29, 39, 49 en ga zo maar door). Dit komt doordat dit een soort ‘keerpunt’ in je leven is en mensen dan (onbewust) op zoek gaan naar iets nieuws. En dat kan dus een extra partner zijn…

39 jaar is de leeftijd zo vlak voordat zich wellicht een midlife-crisis gaat voordoen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij het naderen van de 4 kruisjes in het leven is de mens dan ook het gevoeligste voor verleidingen van buitenaf.

Het risico op overspel is op 39-jarige leeftijd dubbel zo groot als in elke andere levensfase….

Ook de kaap van 30 en die van 50 zijn riskant. Want ook met 29 en 49 jaar, rijden gebonden mannen en vrouwen gemiddeld vaker een scheve schaats.

De website ondervroeg meer dan duizend van haar bezoekers en ontdekte dat je ogen (en handen) sneller gaan afdwalen wanneer je 39 jaar oud bent. Bovendien zouden de laatste jaren van ieder decennium gevaarlijk zijn. De site denkt dat dit komt omdat mensen zich aan het einde van een decennium plots oud gaan voelen, en het idee hebben dat ze nog iets willen bereiken. Het gevaarlijkste punt is de overgang van 39 naar 40, gevolgd door 49 jaar en dan 29 jaar.


De site vroeg daarnaast ook aan haar gebruikers waarom ze net hun partner bedriegen. Dit zijn de meest voorkomende redenen.

– Ontevreden in de slaapkamer
– De kans deed zich voor
– Huidige partner beu
– Ontmoeting met een oude vlam
– Op zoek naar verandering

Dit sluit aan bij een een meta-studie van vorig jaar door Alter en Hershfield van de universiteiten van New York en Californië. Zij vergeleken een aantal onderzoeken en concludeerden dat mensen zich vlak voor ze 30, 40 of 50 worden meer bewust zijn van de eindigheid en zich vaker afvragen of hun leven wel bevredigend is.

Dit leidt niet zelden tot gedrag waaruit blijkt dat mensen in een kleinere of grotere crisis zitten en hun grenzen willen verleggen. 39 jaar wordt om deze reden ook wel ‘the danger age’ genoemd.

Maar wellicht moeten we die leeftijd toch niet te ernstig nemen. Inderdaad hebben vooral mannen veel problemen met zichzelf en hun toekomst zo vlak voordat ze 40 worden. Maar uit ander onderzoek blijkt dat alle leeftijden mogelijkheden bieden om vreemd te gaan en je niet op een specifieke leeftijd mag vastpinnen. Vast staat wel dat vanaf 55 jaar koppels meer aan elkaar gehecht geraken en er dan veel minder vreemd wordt gegaan. Maar ook dan is het nog steeds mogelijk, zelfs in het bejaardentehuis.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/ontrouw-3/2016/08/12/39-jaar-is-de-gevaarlijkste-leeftijd-in-een-relatie

http://www.zita.be/lifestyle/4048959_op-deze-leeftijd-bedriegt-jouw-partner-je.html

http://www.cosmopolitan.com/nl/liefde-en-sex/news/a154042/op-deze-leeftijd-gaan-mensen-het-meeste-vreemd/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge