Door orale seks bij vrouwen gaan ze niet vreemd

Vrouwen verkiezen anno 2016 kleinere borsten.
Meer ongehuwde koppels met kinderen

Victoria_Borodinova (CC0), Pixabay

Meermaals is het wetenschappelijk nut al bewezen van pijpen. Zo zou een kwakje slikken bijvoorbeeld ontzettend gezond zijn en vrouwen zelfs beschermen tegen zwangerschapsziektes. Uit een recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beffen van vrouwen ook zowaar een evolutionair nut heeft.

Zo is gebleken dat mannen die regelmatig hun vrouw/vriendin laten klaarkomen tijdens een potje likken meer geneigd zijn om te denken dat hun partner ook gewild is door andere mannen. Dit zorgt er dan weer voor dat mannen alsmaar vaker met hun hoofd tussen de benen van hun wederhelft gaan liggen. Voornamelijk omdat ze haar niet willen teleurstellen . Omdat vrouwen regelmatig oraal geplezierd worden, zijn zij weer gelukkiger en hebben ze minder snel de neiging om hun partner te bedriegen. Vrouwen die amper of niet gebeft worden door hun mannen gaan over het algemeen sneller vreemd dan hun tegenhangers.

Het oraal stimuleren van de vagina noemt men cunnilingus, in de volksmond beter bekend als beffen of likken. Beffen gebeurt al eeuwen lang want in de Kama Sutra (200 voor Christus) wordt hier al over gesproken. Ook komt men dikwijls afbeeldingen tegen op zeer oude tekeningen of schilderijen. Orale seks is voor heel veel vrouwen belangrijk, omdat het voor hun de enige manier is om tot een orgasme te komen. Orale seks kan gegeven worden door zowel een man als een vrouw.

Zo’n 55% van alle mannen bevredigt wel eens een vrouw oraal. Bij lesbische relaties ligt dit percentage hoger. De meeste vrouwen vinden het zeer fijn om op deze manier bevredigd te worden. Een klein percentage, 18%, vindt het maar niks en klein percentage daarvan vindt het zelfs vies.

Nu zou dit alles zeer positief zijn voor de relatie.

Mannen die hun partner oraal bevredigen, zorgen er namelijk voor dat zij terugkomt voor meer……Mannen beffen omdat ze bang zijn dat hun vriendin anders vreemdgaat. Dat blijkt uit een studie van de Oakland University van Rochester, onder 243 volwassen mannen in een vaste heterorelatie, waarover is gepubliceerd is in de Journal of Evolutionary Psychology,

De onderzoekers concludeerden dat orale seks, cunnilingus dus, door mannen gebruikt wordt als bindmiddel in hun relatie. Om er zodoende voor te zorgen dat zij niet vreemd gaat. Genetisch uiteraard ingegeven door het feit dat als zij zwanger wordt, de man redelijk zeker is van feit het kind wel van hem moet zijn.

Het onderzoek lokt heel wat controverse uit. Zo wordt er gezegd dat niet elke seksuele handeling wetenschappelijk los kan worden beoordeeld. Een ander punt van kritiek is dat de studie onvoldoende aspecten van orale seks belicht.

Bronnen

http://www.clint.be/lifestyle/wetenschappelijk-bewezen-beffen-zorgt-ervoor-dat-vrouwen-niet-vreemdgaan

http://seks.blog.nl/onderzoek/2013/07/07/mannen-flink-beffen-voorkomt-dat-je-vrouw-vreemdgaat

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksualiteit/55368-orale-seks-bij-de-vrouw.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge