Sectoren waar mannen en vrouwen het meest ontrouw zijn

75% Nederlandse mannen heeft seksuele fantasie over collega gehad
Tijdstip van overspel

www.unsplash.com

En studie onthult de banen waar mensen het meest waarschijnlijk ontrouw zijn.
In een perfecte wereld zouden we zeggen dat iedereen zijn geliefde in de twintiger jaren ontmoet, genoegen neemt met 2,5 kinderen en vervolgens een stuk grond koopt net buiten de stad waar ze nog lang en gelukkig zullen leven. Helaas is dat niet het geval voor veel moderne Amerikanen. Veel te veel mensen hebben moeite om een ​​succesvolle carrière tegelijkertijd in evenwicht te brengen met een relatie en de echtscheidingsgraad is hoger dan ooit.

Doe je er alles aan om je huwelijk te redden? Volgens een nieuwe enquête uitgevoerd door datingsite, Ashley Madison gaan overspel en carrièrekeuze hand in hand. Ashley Madison heeft de huidige sitegebruikers ondervraagd en heeft vastgesteld dat mensen met bepaalde carrière eerder ontrouw zijn aan hun partners.

 

14. Politiek

Bill Clinton is slechts een van de vele beroemde politici die niet trouw aan zijn vrouw konden blijven.
Ontrouw voor mannen: 1%
Ontrouw voor vrouwen: 1%

Als het gaat om mensen die willen toegeven dat ze een buitenechtelijke affaire wilden, werkte ruwweg 2% van de Ashley Madison-respondenten in de politiek. De politieke arena heeft op geen enkel moment een tekort aan schandalen, dus deze vijftiende plaats lijkt wat lager te liggen.

13. Onroerend goed en verzekeringen

Ontrouw voor mannen: 3%
Ontrouw voor vrouwen: 0%

Misschien komt het omdat makelaars de hele dag in grote, lege huizen rondhangen, of dat een kleine mate van flirten het teken is van een goede verkoper, maar de onroerendgoed- en verzekeringssector heeft een van de hoogste cijfers van ontrouw. Iets minder dan 3% van de ondervraagde mannen van Ashley Madison werkte in onroerend goed. Maar wat meer verrassend is, is dat nul vrouwen die geïnteresseerd zijn in een affaire op hetzelfde gebied werken.

12. Landbouw

Ontrouw voor mannen: 3%
Ontrouw voor vrouwen: 0%

Er zijn nauwelijks vrouwelijke overspelplegers in de landbouwindustrie. Maar ja, er zijn bijna geen vrouwen in de agrarische sector als geheel. Toch nemen landbouwers het  voortouw als het gaat om buitenechtelijke activiteiten. Het is gerangschikt als de 12e meest voorkomende carrière voor valsspelers.

11. Juridisch

Ontrouw voor mannen: 4%
Ontrouw voor vrouwen: 0%

Juridische beroepen worden beschouwd als een van de meest stressvolle bezigheden in Amerika. Dus een hogere prevalentie van ontrouw in het huwelijk lijkt logisch als je lange uren, gevoelige onderwerpen en mentale vermoeidheid in de mix gooit. Aan de positieve kant, misschien kunnen ze zichzelf voor de rechtbank verdedigen als hun partner of echtgenoot later een echtscheiding aanvraagt?

10. Kunst en entertainment

Ontrouw voor mannen: 3%
Ontrouw voor vrouwen: 4%

Het uitzoeken waarom mensen in de kunst- en amusementsindustrie meer geneigd zijn om zaken te doen dan bijvoorbeeld accountants, wordt gemakkelijker als je kijkt naar het soort beroep dat deze industrie vereist. Muzikanten, modellen, acteurs en fotografen met zelfs de minste bekendheid trekken de aandacht van groupies die moeilijk te negeren zijn.

Beroemd of niet, ongeveer 7% van de valsspelers bevond zich in deze industrie.

9. Marketing en communicatie

Ontrouw voor mannen: 6%
Ontrouw voor vrouwen: 4%

Ongeveer 10% van de gebruikers die een buitenechtelijke affaire hadden, was tewerkgesteld in marketing en communicatie. De cynicus in ons zou zeggen dat deze professionals weten hoe ze een verhaal in hun voordeel kunnen inlijsten en verkopen, maar de logische persoon gelooft dat het een veel voorkomende carrière is waarvan het succes stijgt of valt met betekenisvolle relaties. Het is normaal dat een paar van hen uiteindelijk de grens overschrijden.

8. Maatschappelijk werk

Ontrouw door mannen 2%
Ontrouw door vrouwen: 9%

Vrouwen hebben de neiging om hogere niveaus van oxytocine (ook bekend als de zeer invloedrijke liefde en het geslachtshormoon) vrij te geven dan mannen bij het omgaan met stress. In een door vrouwen gedomineerd veld concludeert het onderzoek van Ashley Madison dat maatschappelijk werkers zich “misschien meer gedwongen voelen om aan die stress te ontsnappen” op een manier die niet helemaal overeenkomt met de standaard huwelijksgeloften.

7. Onderwijs

Ontrouw mannen: 4%
Ontrouw vrouwen: 12%

Vrouwen zijn verantwoordelijk voor een groter aantal mensen in de onderwijssector dan mannen, dus het is geen verrassing dat dit de op één na hoogste carrière is waar mensen het meest kans hebben om hun partner te bedriegen.

6. Financiële wereld

Ontrouw mannen: 8%
Ontrouw vrouwen: 9%

De woorden financiën en stress gaan hand in hand … en we weten al wat er gebeurt als collega’s te gestresst zijn op het werk. Een aanzienlijk aantal van zowel mannen als vrouwen biechten in dit vakgebied buitenechtelijke affaires op.

5. Handel en verkoop

Er is een hoge mate van echtscheiding en ontrouw bij winkeliers en werknemers in de horeca.

Ontrouw mannen: 8%
Ontrouw vrouwen: 9%

De verhouding tussen mannen en vrouwen is vrij gelijkmatig, maar de detail- en horecabranche staat in de top vijf van de overall

4. Informatietechnologie

Ontrouw voor mannen: 12%
Ontrouw voor vrouwen: 8%

Enquêteresultaten duiden erop dat IT-professionals niet zo verlegen en introvert zijn als ze laten zien. Het veld heeft het op een na hoogste percentage ontrouw onder mannen op deze lijst en de zevende hoogste voor vrouwen.

3. Ondernemer

Ontrouw voor mannen: 11%
Ontrouw voor vrouwen: 11%

De statistieken zien er niet goed uit voor getrouwde mannelijke of vrouwelijke ondernemers. Het is de derde meest voorkomende carrière waarin mensen overspel plegen, waarbij 11% van de valsspelers van beide geslachten op dit gebied werken. Vooraanstaande leiders lopen het risico dat al die macht en autoriteit naar hun hoofd gaan, waardoor het veel waarschijnlijker wordt dat zij de leiding nemen in hun relaties op dezelfde manier waarop zij zaken doen.

2. Medisch

Ontrouw voor mannen: 5%
Ontrouw voor vrouwen: 23%

Het medische veld is de top carrière voor vrouwelijke ontrouw met 23%. Hoge stress, lange uren en depressies zijn standaard bij deze job, dus het lijkt (enigszins) logisch dat werknemers dingen zoeken om wat stoom af te blazen. Slechts 5% van de mannen die ontrouw toegaven waren artsen, maar ze vormen ook slechts een minderheidsgroep in de populatie gezondheidswerkers.

1. Handel en economie

Ontrouw voor mannen: 29%
Ontrouw voor vrouwen: 4%

Mensen die in de handel werken, zoeken vaker buitenechtelijke affaires dan een andere carrière-industrie. Maar liefst 29% van de mannelijke valsspelers werkte als loodgieter, elektricien of op een vergelijkbaar gebied. Interessant is dat slechts 4% van de vrouwelijke gebruikers die naar ontrouw leidden werkzaam in de handel was.

Bronnen

Lauren Hamer https://www.cheatsheet.com/money-career/study-reveals-jobs-people-likely-cheat-husband-wife.html/

https://www.hln.be/nina/mensen-met-deze-beroepen-gaan-het-vaakst-vreemd~a565ad50/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge