Vrouwen die een orgasme faken gaan vaker vreemd?

Aantal singles neemt volgens Planbureau toe
Geen wetenschappelijk bewijs dat menselijke feromonen aantrekkelijkheid stimuleren

StockSnap (CC0), Pixabay

Fake jij regelmatig een orgasme? Dan is er een kans dat je relatie binnenkort op klappen staat. Volgens onderzoekers gaan vrouwen die een orgasme faken namelijk vaker vreemd.

Faken, of doen alsof je klaarkomt om je man een plezier te doen of een einde te maken aan de vrijpartij, is nooit een goed idee. Je partner denkt dat hij goed bezig is en jij blijft onvoldaan achter. Maar het is zelfs erger dan dat. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat hoe vaker een vrouw ‘faket‘, hoe groter de kans dat ze bedriegt.

Justin Lehmiller, een psycholoog van Harvard University, beweert dat vrouwen die een orgasme faken vaker vreemdgaan. Hij kwam tot deze conclusie nadat hij de uitkomsten van een vragenlijst over seks ingevuld door 138 vrouwen en 121 mannen met een relatie had beken. De ondervraagden hadden gemiddeld 3 keer per week seks. Bij de vrouwen kreeg 61 procent een orgasme en bij de mannen kwam 70 procent klaar tijdens hun seksuele ontmoetingen.

Aan de vrouwen vroegen de wetenschappers hoe intens hun orgasmes zijn en hoe vaak ze een hoogtepunt krijgen. Aan de mannen vroeg men hoe vaak ze denken dat hun vriendin klaarkomt tijdens het heetst van de strijd. De twee groepen kregen ook nog de vraag of ze hun partner al ooit bedrogen hadden en of ze daar in de toekomst bang voor zijn.  Als vrouwen vaak hun orgasme faken, is de kans groter dat ze vreemdgaan bleek uit de correlatie van de gegevens.  Maar een specifieke link tussen hoe vaak vrouwen een echt orgasme krijgen en ontrouw is er niet vastgesteld.


Faken om partner te sparen

De wetenschappers concludeerden dat vrouwen vaker een orgasme faken dan mannen. Zij doen dit 18 procent van keren dat ze seks hebben, terwijl mannen dit maar 1 op de 20 keer doen. De meeste vrouwen doen dit om zo de gevoelens van hun partner te sparen.  Ook gaf 1 op de 6 vrouwen toe dat ze haar partner had bedrogen. Bij de mannen lag dit percentage op 25 procent. De onderzoekers konden uit antwoorden afleiden dat mannen en vrouwen die een orgasme faken eerder geneigd zijn om vreemd te gaan. Daarnaast bleek ook dat mannen vaker langer samenblijven met een vrouw die regelmatig klaarkomt.

Toch blijken vrouwen veel meer een orgasme te faken om er voor te zorgen dat hun partner niet vreemd gaat.

Vrouwen blijken niet alleen een orgasme te faken om het ego van hun man geen geweld aan te doen. Uit een gezamenlijk onderzoek van de universiteiten van Oakland University en Oakland University blijkt dat veel vrouwen een orgasme faken om hun man ervan te weerhouden om vreemd te gaan.

Voor het onderzoek werden 453 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 46 jaar ondervraagd die minimaal een half jaar een relatie hadden. Meer dan de helft van de vrouwen gaf aan regelmatig een orgasme te faken.

Het bleek dat het faken van een orgasme veruit de meest populaire methode was om hun man tevreden te houden en daarmee overspel te voorkomen. Dit werd nog ondersteund door het feit dat de vrouwen die aangaven regelmatig een orgasme te faken onzekerder waren over hun relatie en meer angst hadden voor overspel van hun wederhelft.

Naast het faken van een orgasme bleken ook het dragen van sexy lingerie ook een manier om de interesse van hun man vast te houden. Een ander opvallend feit dat uit het onderzoek naar voren kwam was dat de ‘fakers’ ook veel meer de neiging hadden hun pasrtner te controleren.

Volgens onderzoek zouden vrouwen ook het meest vreemd gaan tijdens hun menstruatie. Buik- of lage rugpijn, migraine of emotionele schommelingen… Tijdens de menstruatie zijn vrouwen niet altijd op hun best. Blijkbaar is dit toch het moment waarop ze zich aangetrokken voelen tot andere mannen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Aberderdeen en de Universteit van St. Andrews.

De boosdoener is de hormoonspiegel die verandert als vrouwen hun regels hebben. Daardoor voelen ze zich onbewust aantrekkelijker en krijgt het libido een boost.

Nog interessant om te weten: uit onderzoek van Victoria Milan, een site voor vreemdgangers, blijkt dat vrouwen het vaakst vreemdgaan op het werk. 65% van de vrouwen die een buitenechtelijk avontuurtje willen, zoeken dat op het werk. Vooral mannen met een vrouw in de financiële sector zouden zich best zorgen maken, in die sector gaan vrouwen namelijk het vaakst vreemd.

De neiging tot vreemdgaan zit ingebakken in onze genen. Bij de één wat meer dan bij de ander. Maar of iemand ook daadwerkelijk vreemd zal gaan hangt weer af van allerlei factoren. Uit diverse onderzoeken is in ieder geval gebleken dat bepaalde type mensen meer kans hebben om een scheve schaats te rijden.

Mannen of vrouwen?

De meest recente statistieken spreken tegenwoordig (licht) in het nadeel van vrouwen. Dit wordt ook ondersteund door het gezaghebbende onderzoek van Kinsey, hieruit blijkt dat mannen en vrouwen even vaak vreemdgaan. Maar mannen pronken er meer mee omdat het van hen wordt geaccepteerd. Het is tegenwoordig nog steeds zo dat meisjes geen ‘afgelikte boterham’ willen zijn.

Daarnaast onderzocht psycholoog Henk Noort in Nederland 1.700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Van de mannen was 25 procent weleens vreemdgegaan en van de vrouwen 27 procent. In 1991 was dat volgens het onderzoek van het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek (Nisso) nog 15 procent en 9 procent.

Datingsite Parship heeft een onderzoek uit laten voeren onder 5000 single mannen en vrouwen. Hieruit bleek dat mannen die geloven in liefde op het eerste gezicht, hun partner 3x zo vaak bedriegen, dan mannen die met beide benen op de grond staan. 42% bleek hun partner te hebben bedrogen en wel met gemiddeld 3,4 affaires. Overspelige vrouwen bleken 1,2 affaires te hebben gehad.

Volgens de Parship coach en professor Nafsika Thalassis bewijzen de resultaten dat er een nauw verband bestaat tussen ontrouw en impulsiviteit. De kans is groot dat mensen die aantrekkingskracht en verliefdheid als hetzelfde beschouwen, eerder vreemd gaan. Niet vreemd, wanneer je bedenkt dat impulsieve mensen ‘eerst doen’ en daarna pas nadenken.

Bronnen

http://www.vrouwblog.nl/vrouwen-orgasme-faken-gaan-vaker-vreemd/1121/

http://www.flair.be/nl/love-sex/411480/bewezen-als-vrouwen-hun-orgasme-faken-is-de-kans-groter-dat-ze-vreemdgaan

https://vreemdgaan.nu/vrouwen-faken-een-orgasme-omte-voorkomen-dat-hun-man-vreemdgaat/

https://vreemdgaan.nu/welke-typen-mensen-hebben-meer-kans-om-vreemd-te-gaan/

https://www.feeling.be/leven-in-balans/gezondheid/vrouwen-die-dit-doen-gaan-sneller-vreemd-volgens-de-wetenschap.html

https://www.feeling.be/leven-in-balans/psychologie/verrassend-is-moment-waarop-vrouwen-vaakst-vreemdgaan.html

http://www.zita.be/lifestyle/4050571_onderzocht-vrouwen-die-dit-doen-in-bed-gaan-mogelijks-vaker-vreemd.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23857519

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge