Waarom seksueel tevreden mensen toch sneller overspel plegen

Als hetero getrouwd man fantaseren over andere mannen?
Wat zorgt ervoor dat mensen overspel plegen?
dog, friend, animal

13183393 (CC0), Pixabay

Overspel komt vaak voor. Studies tonen betrouwbaar aan dat tussen 1 op de 4 en 1 op de 5 gehuwde volwassenen in de VS aangeven dat ze op een gegeven moment hun partner hebben bedrogen – en dat is slechts het aantal dat bereid is dit gedrag toe te geven.

Meldingen van bedrog zijn vaak nog hoger onder datingparen.
Waarom bedriegen zoveel mensen? Ze doen het om een ​​breed scala aan redenen, en een van de grootste redenen wordt aangehaald is een gebrek aan seksuele bevrediging. Wat je echter verbaast, is dat uit onderzoek is gebleken dat mensen die seksueel tevreden zijn, vaak ook vals spelen.


In een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology ontdekten onderzoekers zelfs dat degenen die meer tevreden waren in de slaapkamer, onder pasgetrouwde stellen, eerder ontrouw pleegden dan degenen die minder tevreden waren.

Deze studie is het onderwerp van een recent artikel dat Justin Lehmiller schreef in Men’s Health. In dit artikel bespreekt hij enkele van de andere verrassende voorspellers van ontrouw die in deze studie naar voren kwamen, maar hij verkent ook enkele van de verschillende theorieën over waarom seksueel tevreden personen ontrouw plegen.

Sekstherapeuten beweren vanwege hun inzichten dat ontrouw in deze gevallen vaak niet om seks gaat. Mensen streven bijvoorbeeld soms naar seks buiten hun relatie (zelfs als ze erg tevreden zijn met hun seksleven) als een manier om met onderliggende angst om te gaan – of als onderdeel van een zoektocht naar zelfontdekking.

Dit is belangrijk om te herkennen, want het verandert de manier waarop we denken over de aard van ontrouw. Het hoeft dus niet altijd het gevolg te zijn van seksuele en relationele problemen. Het betekent ook dat een goede relatie hebben niet betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat er ontrouw opduikt.

Lees het volledige artikel op Men’s Health voor meer informatie over waarom seksueel tevreden mensen soms vals spelen en andere verrassende voorspellers van ontrouw.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2020/6/1/why-sexually-satisfied-people-are-more-likely-to-cheat

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge