Waarom vrouwen vreemd (willen) gaan.

Scheiding vooral in maart en augustus (na vakantie)
Anticonceptiepil heeft wel invloed op seksleven

Free-Photos / Pixabay

Mannen hebben seks in de breedte en vrouwen in de hoogte. Met andere woorden: mannen zijn genetisch geprogrammeerd om hun zaad zo wijd en zoveel mogelijk uit te zetten en vrouwen zullen altijd op zoek blijven gaan naar het ‘hoogst haalbare’ zaad. Wetenschappers aan de Universiteit van Texas komen na langdurig onderzoek met een theorie die zij de mate-switching hypothesis noemen. Die houdt in dat mensen – maar vrouwen in het bijzonder – eigenlijk altijd op zoek zijn naar een betere partner om mee samen te zijn. Vrouwen die een vaste relatie hebben, zouden andere mannen uitzoeken om de kwaliteit van hun huidige lief en relatie te testen.

Door alternatieve partners letterlijk uit te proberen, hopen ze iemand te vinden die hen een betere toekomst kan geven. Ook geeft het vrouwen een veilig gevoel, omdat een affaire hen een back-up garandeert wanneer hun huidige relatie strandt.

Vrouwen die een vaste relatie hebben, zouden andere mannen uitzoeken om de kwaliteit van hun huidige man en relatie te testen. Door alternatieve partners letterlijk uit te proberen, hopen ze iemand te vinden die hen en hun nageslacht een betere toekomst kan geven. Ook geeft het vrouwen een veilig gevoel, omdat een affaire hen een back-up garandeert wanneer hun huidige relatie strandt.


Voor onze voorouders was dat zoeken naar een ‘reservepartner’ bitere noodzaak. Door ziekte, weinig of slecht voedsel en weinig gezondheidszorg was er namelijk slechts een enkeling die de 30 jaar haalde.

Voor onze verre voorouders was dat zoeken naar een nieuwe levenspartner terwijl je een relatie had, aan de orde van de dag. Door ziekte, matig eten en minimale gezondheidszorg was er namelijk slechts een enkeling die de dertig passeerde. Constant op jacht zijn naar een nieuw en beter lief werd dus absoluut niet afgekeurd: sterker nog, het was broodnodig.
Dat de mensheid nu massaal monogaam is (of doet alsof) en dat een breuk in je relatie als een mislukking wordt gezien, zijn volgens de onderzoekers slechts sociale constructies. Onderzoeker dr. David Buss legt aan the Sunday Times uit hoe dit zit: “Levenslange monogamie strookt niet met de primaire behoeften van de mens. Vooral voor heteroseksuele vrouwen is het biologisch gezien heel begrijpelijk dat zij op zoek zijn naar de beste genen om kinderen mee te krijgen.”

Bronnen

http://relatie.blog.nl/ontrouw-3/2016/08/25/waarom-alle-gebonden-vrouwen-toch-op-zoek-blijven-naar-een-andere-man

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2838807/2016/08/24/Het-is-begrijpelijk-dat-vrouwen-vreemdgaan.dhtml

https://www.ad.nl/wetenschap/het-is-begrijpelijk-dat-vrouwen-vreemdgaan~a6c05936/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge