Gecompliceerde relatie tussen seks en BDSM

Samen verder na overspel
Waarom fysieke aantrekkelijkheid bij partnerkeuze minder belangrijk moet zijn tijdens Corona
bdsm, sex, bondage

innamikitas (CC0), Pixabay

Onderzoek (06/10/2020) levert bewijs dat de BDSM-subcultuur niet alleen over seks gaat – vooral voor mensen met een diepere betrokkenheid bij de groep van BDSM gebruikers. De bevindingen, die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Sexualities , suggereren dat de normen van de openbare BDSM-“scene” helpen om de houding en het gedrag van BDSM-beoefenaars vorm te geven.

“Toen ik voor het eerst naar de beroemde kinky romantische komedie ‘Secretary’ keek, onthield ik vooral de climaxscène met het personage van Maggie Gyllenhaal achter een bureau, uitgeput en onbeweeglijk omdat haar toekomstige dominatrix haar dat had opgedragen. Ze daagt haar ex-verloofde uit: ‘Zie je er seksueel uit ?!’ En hoewel haar personage duidelijk denkt dat het antwoord ‘nee’ is, was mijn antwoord als kijker: ‘Ja, ik denk het wel – in ieder geval een klein beetje’ ”, zei studieauteur Julie Fennell , universitair hoofddocent sociologie aan de Gallaudet University. .

“Sinds ik die scène heb gezien, jaren voordat ik betrokken raakte bij de openbare BDSM-subcultuur, heb ik me afgevraagd hoe andere mensen erop reageren. Het grote publiek gaat ervan uit dat BDSM inherent seksueel is; maar er is een levendig academisch debat geweest onder BDSM-onderzoekers over de vraag of BDSM seksueel is, en mensen in de openbare BDSM-gemeenschap (kinky mensen) debatteren en discussiëren er ook over. ”

Fennell zei dat ze voor het eerst betrokken raakte bij de BDSM-gemeenschap in 2010 en regelmatig argumenten heeft waargenomen over de vraag of seks op evenementen moet worden toegestaan. Hoewel de zaken zijn verschoven om het toe te staan, staan ​​veel gebeurtenissen seksuele omgang nog steeds niet toe. Die gebeurtenissen “worden echter ook” erg creatief over wat telt “als” seks hebben “, legde Fennell uit, en kunnen verschillende soorten penetratie mogelijk maken.

“Ik geef en schrijf veel binnen de gemeenschap, en een van de grootste dingen die ik merk, is het verdedigen van seksuele BDSM tegenover andere kinky mensen. Uiteindelijk zeg ik veel: ‘het is oké om dit voor seks te doen’, wat ik sociologisch surrealistisch vind, aangezien iedereen buiten de BDSM-subcultuur denkt dat we dat allemaal in de eerste plaats doen! ” aldus Fennell.

Op basis van haar eigen ervaringen heeft Fennell een reeks vragenlijsten samengesteld om de rol die seks speelt in de BDSM-subcultuur beter te begrijpen. Meer dan 1.600 leden van de BDSM-gemeenschap gaven antwoord op de relevante vragen.

Ze ontdekte dat naarmate de betrokkenheid bij de openbare BDSM-scène toenam, de nadruk op seks de neiging had af te nemen.

Degenen met een hoge betrokkenheid bij de openbare BDSM-scene waren minder geneigd te rapporteren dat ze zich bezighielden met BDSM voor “seksueel genot en opwinding” in vergelijking met degenen met minder betrokkenheid. Degenen met een hoge betrokkenheid rapporteerden ook vaker dat BDSM voor hen “meestal niet-seksueel” is en waren het minder snel eens met de stelling “Ik geef er de voorkeur aan dat mijn BDSM-spel seks omvat.”

De bevindingen suggereren dat “BDSM wel of niet seksueel kan zijn, maar dat de BDSM-subcultuur diepgaand bepaalt hoe kinky mensen BDSM leren ervaren en begrijpen,” aldus  Fennell.

“De meeste mensen buiten de scene gaan ervan uit dat ‘kinksters’ en ‘swingers’ in feite één grote en gelukkige familie zijn, terwijl de twee subculturen in werkelijkheid een eeuwige, niet erg beminnelijke strijd leveren. De meeste BDSM-evenementen zijn grote sexy feesten, maar het zijn relatief zelden grote seksfeesten, ”zei ze.

Bovendien: “Ik hoop dat de gemiddelde persoon in de BDSM-scene er afstand van neemt dat mijn statistieken aantonen hoe sterk toenemende betrokkenheid van de scene geassocieerd wordt met minder seksuele BDSM – zowel in termen van wat mensen willen als in termen van wat ze doen. ”

Fennell’s studie analyseerde ook het percentage mensen dat seks had met hun meest recente partner op basis van waar ze elkaar ontmoetten.

“Als je je date ergens anders ontmoet dan een BDSM-evenement (zelfs een waar seks is toegestaan), heb je meer kans om seks met hen te hebben, ongeacht je persoonlijke voorkeuren. Deze relatie is zo extreem dat het statistisch gezien niet de moeite waard was om BDSM-evenementen die seks toestaan ​​te scheiden van evenementen die dat niet doen. Scènenormen zijn diep antiseksueel, en veel kinky mensen lijken dat echt niet te beseffen, ”vertelde Fennell.

De studie bracht ook een sterke relatie aan het licht tussen leeftijd en het beschouwen van BDSM als een meer seksuele activiteit.

“De vreemdste bevinding die ik in mijn onderzoek niet kan verklaren, is dat oudere mensen consequent meer seksuele BDSM verkozen en er zich mee bezighielden dan jongere mensen. Ik heb die cijfers op zoveel verschillende manieren uitgevoerd (inclusief de tijdsduur in de scène), maar het onderliggende resultaat was altijd hetzelfde, ”legde Fennell uit.

“Dit is zo’n paradox! De meeste panseksuele BDSM-evenementen begonnen pas in het begin van de jaren 2000 seks toe te staan, en de meeste jonge mensen kwamen op het toneel na 2010 toen veel plaatsen seks positief vonden (dat is de term in de gemeenschap voor evenementen die seks toestaan) als vanzelfsprekend, dus logischerwijs hadden oudere mensen minder geïnteresseerd moeten zijn in seksuele BDSM. ”

Maar de studie bevat – zoals alle onderzoeken – enkele beperkingen. “De grootste vraag die deze paper niet beantwoordt, is de mate waarin de pan-seksuele BDSM-scène sorteert voor mensen die minder geïnteresseerd zijn in seksuele BDSM, of hen leert om minder seksueel naar BDSM te kijken. Ik heb die vraag beantwoord in een boek dat momenteel wordt beoordeeld voor publicatie, genaamd Please Scream Quietly: The Story of Kink , maar ik denk dat er nog ruimte over is om te verkennen, ”legde Fennell uit.

Er zijn verschillende subculturen binnen de BDSM-gemeenschap zelf – en deze bevindingen zijn misschien niet algemeen voor hen. “Mijn onderzoek is alleen van toepassing op de ‘pansexual’ BDSM-scene, die los staat van, maar grenst aan de homomannen BDSM (leer) subcultuur en een dijk + trans BDSM-subcultuur. Meer weten over hoe seksualiteit eruitziet in die subculturen zou interessant zijn. ”

“Ik denk dat er ook nog veel ruimte is om te praten over de gendering van seksuele BDSM. Het is altijd onmogelijk om in de BDSM-scene over ‘gender’ te praten zonder ook over ‘BDSM-rol’ (dominant, switch, onderdanig) te praten, maar dat is extra waar als het over de seksualiteit van BDSM gaat. Als iemand me een lang boekhoofdstuk zou geven om het allemaal te ontleden, zou ik het misschien recht kunnen doen! ”

De studie, ““It’s complicated: Sex and the BDSM subculture“ “, werd gepubliceerd op 6 oktober 2020.

Bronnen

https://www.psypost.org/2020/12/new-research-sheds-light-on-the-complicated-relationship-between-and-58756

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/1363460720961303

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge