Vrouwen vinden de ware op gemiddeld 25 jaar

Ongewild kinderloze mannen
Bier drinken maakt opener voor seksuele contacten
romance, lovers, happy

panajiotis (CC0), Pixabay

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen de ware vinden is 25 jaar, is de conclusie van een enquête van datingsite Match.com. Mannen vinden de ware rond de leeftijd van 28. Bij de meesten is de fase van handjes vast houden langer dan te zoenen. Over seks zijn de meningen verdeeld: 27% wacht slechts 2 weken, terwijl 23% liever een maand de kat uit de boom kijkt.

Ook interessant: de meeste deelnemers wachten gemiddeld vijf maanden met het uitspreken van de drie woorden ‘Ik hou van jou’. En maken dan ook hun relatie officieel op Facebook. Ook grappig, bij de meesten duurt het langer om elkaars hand vast te houden dan een potje te zoenen. Zo zegt 34% dat ze soms tot twee weken wachten totdat ze hand in hand over straat durven te wandelen, terwijl 31% de eerste date best wil afsluiten met een tongzoen. Apart!?

Helaas is er ook altijd een keerzijde aan de medaille: de deelnemers geven in het onderzoek aan dat de eerste grote ruzie meestal plaatsvindt na zes maanden. Dit is ook het moment waarop ze hun partner introduceren aan hun familie. Toeval?

Op vlak van zenuwslopende gesprekken over de toekomst wijst de studie uit dat 33% van de respondenten binnen het eerste jaar van hun relatie praten over samenwonen, trouwen en kinderen. Het merendeel van de deelnemers die reeds hun levenspartner vonden, zegt na twee jaar verloofd te zijn, na drie jaar getrouwd en voor het eerst zwanger waren vier jaar na hun eerste ontmoeting.

Belangrijke stappen, zoals samenwonen, trouwen en kinderen krijgen, worden besproken na een jaar. De meerderheid van de stellen is na 2 jaar verloofd, na 3 jaar getrouwd en beginnen na 4 jaar aan kinderen.

Koppels die zeer jong huwen, lopen het grootste risico op een echtscheiding, maar recent blijkt ook dat steeds meer koppels die op een (relatief) late leeftijd trouwen daar het slachtoffer van worden.

Volgens een Amerikaans onderzoeksteam ligt het keerpunt op de leeftijd van 32 jaar. Als je trouwt voor die leeftijd vermindert het risico op een echtscheiding met de jaren. Trouw je daarna dan verhoogt het risico naarmate je ouder wordt. Wie zeer jong huwt (jonger dan 20 jaar) loopt het meeste kans om binnen de eerste vijf jaar na het huwelijk te scheiden, maar men stelt ook vast dat het echtscheidingspercentage jaar na jaar stijgt wanneer het (eerste) huwelijk plaatsvindt als men in de dertig is, rond 32 à 35 jaar en zelfs nog ouder.

Bronnen

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/09/science-says-op-deze-leeftijd-ontmoet-je-de-ware

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/09/21/tussen-de-25-en-de-28-jaar-ben-je-klaar-voor-de-ware

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=20022

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge