Hoe lang duurt het voordat vrouwen en mannen een orgasme bereiken?

CyberSquad : nieuwe website waarop jongeren elkaar kunnen helpen en hulp kunnen vragen
Het bijzondere aan klysmafilie

Er is in de populaire media veel gezegd en geschreven over de tijd die mannen en

nude, boudoir, naked

Victoria_Borodinova (CC0), Pixabay

vrouwen doorgaans nodig hebben om een ​​orgasme te bereiken.  De meeste van deze informatie is echter gebaseerd op anekdotische rapporten, niet op wetenschap. Dus wat zegt onderzoek over dit onderwerp? Dit is wat wetenschappers hebben ontdekt toen ze mannen en vrouwen stopwatches gaven en hen vroegen om zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen hoe lang het duurt voordat ze een climax bereiken.

Ten eerste: als we naar rapporten van mannen kijken, zijn er twee studies belangrijk [1,2]. Beide onderzoeken waren specifiek gericht op de zogenaamde “latentietijd voor intravaginale ejaculatie”, wat verwijst naar de tijd die een man nodig heeft om een ​​orgasme te bereiken vanaf het eerste moment van vaginale penetratie. Deze gegevens vertellen ons daarom alleen hoe lang het duurt voordat mannen een orgasme bereiken wanneer ze geslachtsgemeenschap hebben met een vrouw, dus we kunnen niet zeggen hoe dat vergelijkbaar is met of verschilt van tijd om een ​​orgasme te bereiken tijdens masturbatie, tijdens seks met een mannelijke partner. , of tijdens andere seksuele activiteiten.

Dat gezegd hebbende, in beide onderzoeken was de mediaan (wat betekent dat het 50e percentiel) tijd nodig was om een ​​orgasme te bereiken 5,4 minuten in het ene onderzoek en 6 minuten in het andere. Met andere woorden, ergens tussen de 5 en 6 minuten lijkt behoorlijk typerend te zijn voor mannen, tenminste als het gaat om de ervaringen van mannen met een orgasme tijdens vaginale geslachtsgemeenschap.

Ten tweede, als we naar vrouwenrapporten kijken, is er slechts één studie die dit specifiek heeft bekeken [3]. De methoden waren een beetje anders, want in plaats van zich specifiek te concentreren op de tijd tot een orgasme tijdens vaginale geslachtsgemeenschap, keken ze naar het tijdstip van een orgasme wanneer vrouwen “een intens verlangen naar seks hadden in de aanwezigheid van erotische stimuli.” Hoewel alleen heteroseksuele vrouwen in deze studie waren opgenomen, keken ze naar activiteiten waarbij stimulatie werd geboden door een partner, pornografie of beide.

De gemiddelde tijd tot een orgasme was 13,4 minuten, iets meer dan twee keer de tijd die mannen in de hierboven genoemde onderzoeken hebben gerapporteerd. Belangrijk is dat 69% van de vrouwen in deze studie meldde dat geslachtsgemeenschap alleen niet voldoende was om tot een orgasme te leiden, wat ons vertelt dat het heel gewoon is dat vrouwen andere activiteiten of vormen van stimulatie nodig hebben om tot een climax te komen. De meeste vrouwen meldden ook dat ze, als het op geslachtsgemeenschap aankwam, sneller een orgasme kregen en langduriger orgasmes hadden als ze bovenop hun partner zaten (waarschijnlijk omdat deze positie een meer consistente clitorale stimulatie biedt).

Nogmaals, er zijn veel beperkingen van deze gegevens, niet de minste daarvan is dat alleen heteroseksuele volwassenen werden bestudeerd en verder waren alle deelnemers momenteel in relaties. Ook waren de methoden verschillend in de mannelijke en vrouwelijke studies, wat betekent dat de aantallen niet direct vergelijkbaar zijn (bedenk dat de studie van vrouwen activiteiten lijkt te omvatten die verder gaan dan geslachtsgemeenschap, terwijl de studies bij mannen dat niet deden).

Het is duidelijk dat er meer onderzoek nodig is naar verschillende bevolkingsgroepen en verschillende seksuele praktijken. Op basis van de beschikbare gegevens lijkt er echter een behoorlijk groot verschil te zijn tussen heteroseksuele mannen en vrouwen in de tijd om een ​​orgasme te bereiken, wat duidelijk belangrijk is om aandacht aan te besteden bij seksuele ontmoetingen tussen mannen en vrouwen in het belang van het bevorderen van wederzijds plezier en afsluiting : de orgasmekloof.

[1] Waldinger, M. D., Quinn, P., Dilleen, M., Mundayat, R., Schweitzer, D. H., & Boolell, M. (2005). Ejaculation disorders: A multinational population survey of intravaginal ejaculation latency time. The Journal of Sexual Medicine2(4), 492-497.

[2] Waldinger, M. D., McIntosh, J., & Schweitzer, D. H. (2009). A five‐nation survey to assess the distribution of the intravaginal ejaculatory latency time among the general male population. The Journal of Sexual Medicine6(10), 2888-2895.

 [3] Bhat, G., & Shastry, A. (2019). 012 Average Time to Orgasm (TitOr) in Females during Heterosexual Penovaginal Intercourse.The Journal of Sexual Medicine,16(6), S6.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2019/6/26/how-long-does-it-take-women-and-men-to-orgasm

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge