Jezelf proberen te verkopen is geen goede strategie bij een eerste date

Wetenschappelijke voordelen van kussen
Seks en toestemming: het is tijd om verder te gaan dan de regels

Eerste dates kunnen vaak als interviews voelen, want als je wilt dat iemand je leuk vindt, probeer je al je beste kwaliteiten naar voren te brengen.

En soms proberen mensen om zichzelf als het ware te verkopen en dan lijkt het of je je CV aan het opzeggen bent. Voor veel mensen, vooral vrouwen, kan praten over alle dingen die je de moeite van het daten waard maken moeilijk zijn omdat je niet verwaandheid over wil komen. De balans tussen saai en arrogant is moeilijk te bereiken, maar de oplossing volgens Kate Stewart is simpel: stop met proberen jezelf te verkopen.

Kate Stewart, een datingcoach in Seattle, wil dat we allemaal stoppen met het behandelen van een eerste date zoals sollicitatiegesprekken. Het doel is niet om de beste versie van jezelf te zijn, zodat de persoon die tegenover je zit geïnteresseerd genoeg is in date nummer twee. Het doel is om te kijken of jij en deze persoon dezelfde interesses, dromen en waarden hebben en of je wel of niet een leuk gesprek kunt voeren.

“Als je een auteur bent die een Nobelprijs wint, zeg je misschien niet:” Ik heb de Nobelprijs voor mijn werk gewonnen in bla, bla, bla “,” zegt Stewart. “Je zou zeggen, ‘Ik ben een auteur’ en dit is wat er gaande is in mijn leven en dit is waar ik in geïnteresseerd ben. ‘ Er is geen waardeoordeel verbonden aan het zijn van een auteur, maar het geeft je date nog steeds waardevolle informatie over jezelf.

Stewart bijvoorbeeld, vindt het leuk om te naaien en doet het vrijwel elke dag. Als ze aan het daten was, was dat iets wat haar date zou moeten weten, omdat het belangrijk voor haar is. Maar ze zou iemand niet vertellen dat ze een uitstekende naaister is die geweldige jurken maakt.

Een overzicht geven van wat belangrijk voor je is, is beter dan het opsommen van alles wat indrukwekkend klinkt, want als een eerste date iets ernstigs wordt, wil je dat je date je leuk vindt voor de dingen die ertoe doen.

Dus dat betekent dat je het gesprek moet laten lijken op een tenniswedstrijd, waarbij je allebei vragen heen en weer poneert. Wanneer je jezelf probeert te verkopen, kan er een neiging zijn om meer te praten dan dat je luistert.

Of, als je te bang bent om jezelf te verkopen, kun je meer luisteren dan praten. Maar geen van beide zijn productief voor een eerste date. “Je zult weten dat je op een date met de juiste persoon zit, als er een heen-en-weer gesprek is,” zegt Stewart. Dus je zegt zoiets als: “Ik ben een grote fan van kippen”, en dan kan je date zeggen: “Oh wauw, dat is fascinerend, ik weet niet veel over kippen, maar ik geniet ervan om ze te eten.”

En dat geeft je een kans om te praten over hoe je oma de beste kip klaar maakt die je ooit hebt geproefd. Door het gesprek op deze manier te laten verlopen, kun je meer inzicht krijgen dan iemand proberen te vertellen hoe je de jongste manager van je advocatenkantoor bent.

Dat betekent niet dat je geen complimenten kunt accepteren of trots kunt zijn op wat je hebt bereikt. Als Stewart aan haar date foto’s liet zien van een jurk die ze maakte en ze zeiden: “Wow, je bent zo getalenteerd”, zou ze dat compliment niet bagatelliseren. Ze zou hen bedanken en misschien vermelden dat ze al heel lang aan het naaien is.

Een eerste date gaat over het zeggen: ‘Hier is wie ik ben en waar ik in geïnteresseerd ben, wie ben je en waar ben je in geïnteresseerd?”, aldus Stewart. Naarmate jij en deze persoon op meer dates gaan, zullen ze uiteindelijk leren dat je niet alleen een auteur bent, maar ook een Nobelprijswinnaar, of dat je snel je weg naar boven hebt gewerkt.

Bronnen

https://www.refinery29.com/en-gb/how-to-sell-yourself-first-date

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge