Jonge Amerikanen minder seksueel actief

Betalen voor seks en seksistisch denken?
Corona heeft kinderpornogebruik verhoogt
nude, boudoir, naked

Victoria_Borodinova (CC0), Pixabay

De seksuele activiteit van jonge Amerikaanse mannen is drastisch geslonken sinds 2000, zo blijkt uit een onderzoek waar 10.000 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen 18 en 44 jaar aan hebben deelgenomen.

In de periode 2000-2018 gaf bijna één op de drie Amerikaanse mannen tussen 18 en 24 jaar aan dat ze het afgelopen jaar niet seksueel actief waren geweest. Ook een stijgend aantal mannen en vrouwen tussen 25 en 34 jaar meldden een onbestaand seksleven in diezelfde periode, zo liet het onderzoek in het medisch magazine JAMA Network Open optekenen.

In de periode 2016-2018 gaf 16,5 procent van de respondenten aan dat ze minder actief geweest waren tussen de lakens, terwijl dat in 2000-2002 nog 9,5 procent was. De aangroei van die seksuele verarming is het sterkst in de groep van de ongetrouwde, heteroseksuele mannen.

Het feit dat het seksleven van jonge Amerikanen op een steeds lager pitje staat is zorgwekkend, aldus de onderzoekers, want seksuele activiteit is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn.

Uit vorige studies blijkt ook dat de neerwaartse trend zich verder zet onder de jongere helft van Generatie Y. Jongere millennials hebben bijgevolg gemiddeld nog minder seks dan oudere millennials.

Uit een eerder onderzoek van Twenge in 2009 blijkt dat jongeren steeds vaker antidepressiva en stimulerende geneesmiddelen gebruiken, en dat gaat ten koste van de libido. “Bovendien is er ook het logisch gegeven dat jongeren vaker bij hun ouders blijven wonen,” aldus Twenge. “Je kan geen hele rist partners meebrengen naar het huis van je moeder.”

De studie somt een aantal verklaringen op voor de dalende trend. Zo kan stress één van de boosdoeners zijn, of een ontregelde balans tussen werk en privé. Ook de opgang van allerlei vormen van solo-entertainment, zoals gamen, kan de drang naar een actief seksleven in de weg zitten.

“Er bestaan nu veel meer activiteiten om ’s avonds te doen dan vroeger,” aldus Jean Twenge van het Departement Psychologie aan de San Diego State University, “en de kans om seksuele activiteit te initiëren daalt wanneer beide partners hun volledige aandacht wijden aan sociale media, gamen of bingewatchen.”

De dalende sekscijfers kunnen er ook op wijzen dat de huidige generatie voorzichtiger is geworden. Het aantal tienerzwangerschappen is sterk gedaald, millennials gebruiken vaker condooms en hebben gemiddeld minder bedpartners dan voorgaande generaties. Dat wijst er volgens sommige experts op dat millennials meer bezorgd zijn om hun seksuele gezondheid.

Tot slot: seksuele inactiviteit kwam significant meer voor bij werkloze mannen of mannen met een lager inkomen, en bij mannelijke en vrouwelijke studenten.

Bronnen

https://www.menlife.nl/hoeveel-keer-per-weeks-seks-is-normaal/

https://nl.metrotime.be/2020/06/15/uncategorized/studie-toont-aan-jonge-amerikaanse-mannen-hebben-steeds-minder-seks/

https://www.demorgen.be/tech-wetenschap/waarom-heeft-de-huidige-generatie-jongeren-minder-seks~bf7eb7e9/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge