Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkiger

“Lesbiennes kunnen liefde en seks moeilijk scheiden”
Lang slapen is goed voor relatie
Foto: Instagram @laboheme

Foto: Instagram @laboheme

Sta jij zomers steevast elk weekend in het park/bos, op een weiland, dan wel industrieterrein fanatiek te dansen – terwijl je optimaal geniet van de muziek? Simpelweg omdat je er vrolijk van wordt? Snappen we…Want mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkig. Gelukkiger zelfs!

En er is nu zelfs een onderzoek dat dit bevestigd… Het onderzoek – dat werd gepubliceerd in Psychology of Music – onderzocht bij een groep van 1.000 respondenten of er een connectie was tussen hun level van geluk en of zij wel of niet muziek-evenementen bezochten. De resultaten lieten zien dat respondenten die zichzelf bezig hielden met muziek door te dansen en muziek-evenementen te bezoeken een groter level van geluk hadden dan respondenten die zich niet op deze manieren bezig hielden met muziek.


Ook noemenswaardig: het level van geluk van de respondenten werd nog groter wanneer zij met muziek bezig waren in het gezelschap van anderen (vrienden, to be vrienden en vreemden). Die speciale vibe die je voelt op festivals wanneer je rondkijkt en ziet dat iedereen aan het genieten is van dezelfde muziek als jij voedt dus écht je geluk.

Uit het academisch onderzoek onder duizend participanten blijkt dat mensen die geregeld naar festivals, concerten en dancefeesten gaan een hogere mate van welzijn ervaren dan mensen die dat nooit doen. Dat klinkt heel logisch, maar het is nu pas wetenschappelijk onderzocht. Eerder werd al door onderzoekers aangenomen dat muziek de sociale omgang tussen mensen bevordert. Festivals en feesten kunnen gezien worden als moderne varianten van de spirituele rituelen van onze primitieve voorouders.

Als je rondom jou mensen ziet die net als jij van de muziek genieten, zou je een intens gevoel van geluk ervaren.

Bronnen

https://www.elitedaily.com/life/culture/science-says-music-festivals-happier/1578836

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/08/mensen-die-naar-muziekfestivals-gaan-zijn-gelukkig

http://www.flair.be/nl/body-mind/392188/bewezen-als-je-muziekfestivals-bezoekt-ben-je-gelukkiger

http://www.nporadio2.nl/nieuws/12636/mensen-die-naar-festivals-gaan-zijn-gelukkiger

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge