Met minder knappe partner zijn vrouwen gelukkiger

Helft Vlaamse twintigers deed al aan 'casual-seks'
Invloed van alcohol op een relatie op lange termijn

De meeste mensen en vooral mannen denken dat vrouwen vallen voor heel knappe

Pexels (CC0), Pixabay

mannen en hoe knapper zijn verschijning hoe gelukkiger ze dan zij.  Een stralende glimlach en/of een goddelijk lichaam zijn ideaal voor de meest gegeerde partner. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit niet helemaal klopt: vrouwen die samen zijn met een minder aantrekkelijke man zijn gelukkiger.

Een studie van Florida State University beoordeelde 113 koppels op basis van hun uiterlijk. Vervolgens ging men via een bevraging na hoe gelukkig de vrouw was. Mannen die samen waren met een knappere vrouw dan dat zij zelf zijn,  waren meer  geneigd om grotere inspanningen voor haar te doen. Zo gaven ze meer cadeautjes, namen ze meer huishoudelijke verantwoordelijkheden op zich en waren ze ook veel actiever en romantischer in bed.  Dat maakte dat hun vrouwelijke partners zich beter voelden, gelukkiger waren en de relatie langer bleef duren.

Omgekeerd bleek dat vrouwen die samen waren met een opvallend knappere partner dan zijzelf, zich minder gelukkig voelden. Zij waren geneigd om vaker te diëten en gingen heel veel sporten om zich evenwaardig te voelen aan hun partner.

Uit ander onderzoek (www.onaantrekkelijk.be) bleek al dat als je een knappere mannelijke partner hebt, je die vaak niet voor jou alleen hebt. Mannen die knap zijn, weten dit vaak maar al te goed en kunnen gemakkelijk een andere partner krijgen.

Vrouwen die samen zijn met zo een partner zijn veel meer op hun hoede en moeten zelf ook meer moeite doen om hun partner niet aan een aantrekkelijkere andere vrouw te verliezen. Vooral als ze ouder worden en hun schoonheid afneemt zijn ze vaak jaloers en achterdochtig en uit onderzoek blijkt, vaak niet onterecht. Mannen die knap zijn, zijn veel minder trouw omdat ze gemakkelijk een andere partner vinden.

Knappe vrouwen daarentegen met een minder knappe partner voelen zich in de watten gelegd. Vrouwen zijn niet zo snel overspelig en meer trouw en voelen zich goed als hun partner zo veel moeite doet om hen voor zich te winnen.

Bronnen

https://www.esquire.com/uk/life/news/a17209/women-happier-uglier-men/

http://www.zita.be/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge