Vele mannen beseffen niet dat hun vrouw een orgasme faket

Vakantie kan relatieproblemen aanwakkeren
Seks verhoogt levenskwaliteit

Bron subadictos.net

Een Amerikaanse studie meldt dat 43% van de mannen er meestal geen weet van heeft dat hun vrouw een orgasme faket tijdens de seks. Ze ‘overschatten’ hoe vaak hun pas getrouwde vrouw een hoogtepunt bereikt.

Journal of Sexual Medicine publiceert de resultaten van een Amerikaanse studie, uitgevoerd bij 1683 pas getrouwde heteroseksuele koppels tussen 18 en 36 jaar.

43% van de mannen had niet door dat hun vrouw een orgasme faket. Mannen kregen in 87% van de gevallen een orgasme tijdens de seks, vrouwen in 49%. Opvallendste resultaat: 43% van de mannen dacht dat hun vrouw veel vaker een orgasme had gekregen en ‘overschat’ dus hoe vaak hun vrouw een hoogtepunt had bereikt.

43% van de mannen heeft verkeerd begrepen hoe vaak hun vrouwen een orgasme hebben meegemaakt. Het laatste structurele vergelijkingsmodel, inclusief seksuele communicatie, verklaarde gematigde hoeveelheden variantie in de tevredenheid van de echtgenoten en echtgenoten en een hoge mate van variatie voor de seksuele tevredenheid van vrouwen en mannen.

De relatietevredenheid van vrouwen was positief geassocieerd met seksuele communicatie tussen vrouwen en mannen. De seksuele tevredenheid van de vrouw was positief geassocieerd met zelfgerapporteerde orgasmefrequentie en seksuele communicatie tussen beide vrouwen en mannen. De relatietevredenheid van echtgenoten was positief geassocieerd met de seksuele communicatie tussen mannen en vrouwen.

De seksuele tevredenheid van mannen was positief geassocieerd met de perceptie van mannen van de frequentie van het orgasme van vrouwen en de seksuele communicatie tussen beide mannen en vrouwen.

Bij het adviseren van paren, moeten clinici bijzondere aandacht schenken aan de orgasme-ervaringen van de vrouw, om mogelijk te helpen dat zowel mannen als vrouwen een hogere seksuele tevredenheid hebben.

Sterke punten van deze studie omvatten het gebruik van een nationaal representatief monster en dyadische gegevens. Beperkingen omvatten transversale gegevens en de beoordeling van seksuele ervaringen alleen bij pasgetrouwde stellen.

Het orgasme van de vrouw (zelfrapportage van vrouwen met frequentie en de perceptie van de frequentie door mannen) heeft een unieke positieve associatie met seksuele bevrediging, zelfs na rekening te houden met andere aspecten van de orgasme-ervaring en seksuele communicatie.

Een orgasme faken is echter niet zo een goede strategie, aldus een van de onderzoekers in The Guardian. Het is een verkeerde vorm van communicatie. De man denkt dat hij goed bezig is, en de vrouw durft hem niet vertellen dat dat eigenlijk niet zo is. Een open communicatie over seks is zo belangrijk, zeker bij het begin van een relatie.

 

Angst om partner te kwetsen

Een eerdere studie uit 2014 ging op zoek naar de motieven van vrouwen om een orgasme te faken, en maakte deze top vier: om seks sneller te laten eindigen, om hun eigen opwinding te vergroten, om ‘de angst’ dat ze geen orgasme zouden kunnen krijgen te vermijden, en de meest aangehaalde reden: om hun partner niet te kwetsen.

Bronnen

https://www.gva.be/cnt/dmf20180720_03625175/bijna-de-helft-van-de-mannen-heeft-niet-door-dat-de-vrouw-faket

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29960888

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge