Viva’s grote liefdes- en relatieonderzoek

Zelfverzekerde mensen hebben betere seks
Bij 5de partner ware liefde

Bron commons.wikimedia.org

Het liefdesleven krijgt in 2014 gemiddeld een dikke 8. Dat volgt uit een liefdes- en relatieonderzoek dat is gehouden onder de VIVA-lezeressen.

Nederlandse jonge vrouwen geven hun liefdesleven een acht. Ze hechten grote waarde aan trouw – 80% is zo trouw als een labrador. Toch denkt de helft dat een monogame relatie uiteindelijk verandert in een sleur.

VIVA ondervroeg ruim 1000 vrouwen van rond de dertig. Humor wordt als aantrekkelijkste eigenschap genoemd. Zowel in het begin als in een langere relatie geldt samen lachen als belangrijkste smeermiddel.

Uit het onderzoek blijkt dat de lezeressen best wel braaf zijn. Maar liefst 80% is trouw aan haar partner, en is in haar huidige relatie nooit vreemdgegaan. Voor 62% zou vreemdgaan ook een absolute dealbreaker zijn. Maar het gras aan de overkant lijkt toch altijd groener: een derde verlangt stiekem naar de buurman, collega of andere bekende. Opvallend: een kwart van de lezeressen denkt weleens de verkeerde partner te hebben gekozen.


Gemiddeld 2 keer per week
Ook qua seksleven springen de lezeressen niet echt uit de band. Het gemiddelde aantal bedpartners voordat we de huidige relatie kregen is 2 à 3. Slechts 1% had meer dan 50 bedpartners. Ruim een kwart van de lezeressen heeft 2 keer per week seks, waarmee ze mooi op het landelijk gemiddelde zitten. De helft van de vrouwen zou vaker seks willen hebben, de voornaamste reden dat dit niet gebeurt is omdat zij het zelf te druk hebben.

Irritaties horen erbij!
De sleutel tot een succesvolle relatie is humor. Het knappe koppie blijkt op de lange termijn niet heel belangrijk te zien. Gelukkig vindt bijna 90% haar partner nog aantrekkelijk, waarvan 42% zelfs zegt haar partner nog ‘mega-aantrekkelijk’ te vinden. Natuurlijk is niet alles altijd rozengeur en maneschijn, ook irritaties tussen elkaar horen erbij. De drie grootste ergernissen waardoor wij de haren uit onze kop trekken wat de partner betreft: geen initiatief tonen, niets in het huishouden doen en teveel werken.

m5iyasyu17h6_195Stiekem verlangen

Een kwart van de ondervraagde vrouwen denkt wel eens de verkeerde partner te hebben gekozen. 6% denkt dit regelmatig tot vaak. Een derde verlangt stiekem naar de buurman, collega of een andere bekende. Toch zou 60% eventuele verliefde gevoelens voor een ander niet opbiechten aan de partner. Overigens is vreemdgaan voor 62% een absolute dealbreaker.

Ergernissen-top 10

Op de eerste plaats in de ergernissen-top 10 staat ‘Toont geen initiatief meer’ (17%) gevolgd door ‘Doet niets in het huishouden’(12%) en ‘Werkt te veel’ (12%). Andere veelgehoorde klachten zijn klagen (8%), onverantwoord omgaan met geld (6%) en hij drinkt of rookt te veel (10%).

Bronnen

http://www.viva.nl/buzz/vivas-onderzoek/

http://www.sanoma.nl/merken/nieuws/een-kwart-van-de-jonge-vrouwen-heeft-twee-keer-week-seks/print/viva/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge