Vrouwen praten met elkaar vaak over seksuele onderwerpen

6 op 10 mannen heeft liever een partner zonder parfum in bed
Seksstaking of seksboycot : seks als wapen bij vrouwen en mannen
Geschatte tijd om tekst te lezen: 4 minu(u)t(en)

De samenleving waarin de vrouwen van nu leven, is geseksualiseerd; seks is geen taboe meer. Een ander verschil met voorgaande generaties is de positie van de vrouw. Dankzij de tweede feministische golf van begin jaren zeventig is het inmiddels bijna vanzelfsprekend dat vrouwen in alle aspecten van de samenleving vertegenwoordigd zijn en dat zij over hun eigen handelen en denken gaan. Eén ding is echter onveranderd gebleven: vrouwen onderling kakelen wat af. Het lievelingsonderwerp is steevast het andere geslacht.Meisjes en vrouwen spreken veel meer over seks met elkaar dan mannen : dating en romantiek, seksuele gevoelens, hun eigen uiterlijk, vrijen, contraceptie, onthouding, menstruatie, zwangerschap en jawel ook soa’s.

Seks is geen taboe meer. We mogen concluderen dat we dan ook steeds loslippiger worden op dit gebied. Maar wie praten er meer over seks: mannen of vrouwen?

Het antwoord op de vraag waarom vriendinnen almaar over mannen en relaties praten, is omdat ze op deze manier bepalen wat wel en niet geaccepteerd is op het gebied van seks en relaties. Want hoewel de seksuele revolutie en de tweede golf feministen veel oude normen hebben doorbroken, zijn er geen breedgedragen alternatieve afspraken voor teruggekomen over hoe om te gaan met seks en relaties. Vrouwen van nu lossen de normverwarring op door uitvoerig en in detail met elkaar te onderhandelen.

Mannen denken  om de zeven seconden aan seks en kunnen het daarom niet helpen dat ze hier constant over moeten praten. Maar vrouwen, die zijn enorm braaf. Die durven niet eens seks te hebben met het licht aan, laat staan dat ze erover praten. Toch?

Hele grote onzin natuurlijk. Dan zouden mannen zo’n 8.000 keer per dag aan seks moeten denken en vrouwen helemaal niet. Uit Amerikaans onderzoek bleek echter dat mannen gemiddeld negentien keer en vrouwen tien keer per dag aan seks denken. En uit Nederlands onderzoek blijkt juist dat meisjes vaker advies vragen over seks aan hun vriendinnen dan via andere manieren. Waarom er dan gedacht wordt dat vrouwen onderling niet over seks praten, is een raadsel.

Uit allerlei onderzoek blijkt dat vrouwen (vooral onderling) meer over seks spreken dan jongens en mannen. En dat het hen ook minder stress geeft om het er over te hebben. Uit een onderzoek van het departement Human Development and Family Studies onder studenten van de Amerikaanse Penn State University bleek dat de meisjes (68%) veel vaker met elkaar over seksuele onderwerpen communiceerden dan de jongens (42%), en zich daarbij ook beter op hun gemak voelden. Er zijn meer aanwijzingen dat (jonge) vrouwen er veel over praten en meer dan (jonge) mannen. Maar waarom?

Vrouwen praten langer, vaker en meer over seks praten dan mannen. En dan vooral onder elkaar. Zo blijkt opnieuw uit onderzoek van het departement Human Development & Family Studies onder studenten van de Amerikaanse Penn State University, waarover weekblad KNACK bericht.

Meisjes (68%) hebben het veel vaker met elkaar over seksuele onderwerpen dan jongens (42%), en zijn zich daardoor ook beter op hun gemak voelden in hun eigen sekslevens.

Waar spreken ze zoal over?  Op de eerste plaats staat bij allebei het uiterlijk van het andere geslacht. Ook het minst thema was dezelfde: verkrachting tijdens een date of door een bekende. Jonge vrouwen spreken over alle onderwerpen op seksgebied vaker met elkaar dan jongens. Er was maar één onderwerp waar jongens meer over praatten dan meisjes : masturbatie.

Seksuologe Kaat Bollen, auteur van Boek der lusten,ziet verschillende redenen waarom vrouwen onder elkaar over seks praten zegt ze tegen Knack: “Om ervaringen te delen, informatie te vergaren, een band te scheppen, te toetsen wat ‘normaal’ of acceptabel is. Veel vrouwen moeten een drempel over vooraleer ze het over intieme onderwerpen durven te hebben, maar eens over die drempel heen kan er vaak erg veel en diepgaand besproken worden.

Als mannen over seks praten, is het vaak in de vorm van vettige moppen. Vrouwen praten dan weer over hun ervaringen en gevoelens. En dat doen ze wel eens erg expliciet.

 • Ik weet niet of ik al ooit een vaginaal orgasme hebben gehad.
 • Heb jij al eens een pornofilm gezien?
 • Ik vind sperma doorslikken vies.
 • Ik denk dat ik een blaasontsteking heb.
 • Zijn penis is niet klein, maar toch voel ik niets als we vrijen.
 • Is het normaal dat ik aan het boodschappenlijstje denk tijdens de seks?
 • Hij gaat te diep en dat doet pijn.
 • Ik vraag me af hoe het met een vrouw zou zijn.
 • Soms wil ik alleen maar slapen.
 • Doet anale seks pijn?
 • Ik ben bang dat ik liever mijn seksspeeltje gebruik dan te vrijen met hem.
 • Zijn penis heeft een vreemde vorm. Of is dat normaal?
 • Doe ik dat wel goed, die blowjobs?
 • Vijf keer in één nacht? Doen mensen dat écht?
 • Ik wil eigenlijk stiekem stoppen met de pil.
 • Hij wil seks en ik hem me niet onthaard. Zou hij dat vies vinden?
 • Hoe voelt het nadat je kinderen hebt gehad?

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2017/04/13/vrouwen-lullen-meer-over-seks-dan-mannen

https://blendle.com/i/knack-weekend/

http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/679292/waarom-vrouwen-veel-meer-over-seks-praten-dan-mannen.html

http://www.flair.be/nl/love-sex/300073/als-meisjes-praten-over-seks#

http://www.socialevraagstukken.nl/waarom-vriendinnen-met-elkaar-over-mannen-praten/

http://theekransje.net/onopgeloste-mythes-over-vrouwen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Ook interessant om te lezen!