Lovergirls

Wat is de kern van een gelukkig huwelijk?
"Size does matter" Grootte van de penis heeft toch impact op seksgevoel

Een lovergirl is de vrouwelijke tegenhanger van een loverboy. Samen met de jongen

Photo by Dainis Graveris

brengt ze jonge meisjes in de prostitutie.

Een lovergirl stelt zich op als een vriendin van een meisje. Ze gaat stoken tussen de ouders en hun dochter zodat hun band slecht wordt, waardoor het meisje meer om gaat met de lovergirl. De slachtoffers gaan de lovergirl vervolgens als goede vriendin zien, omdat de slachtoffers vaak naar de lovergirls opkijken. Daardoor doen ze wat de lovergirl van hen vraagt. Een andere manier waarop lovergirls hun “vriendinnen” tot prostitutie verleiden, is door het geven van dure spullen. Op een later moment gebruiken zij deze giften als chantagemiddel; zij stellen dan dat het slachtoffer iets terug moet doen voor deze giften.

Door deze vriendschap tussen de lovergirl en het slachtoffer praat het slachtoffer niet vaak of helemaal niet over de situatie met iemand anders. Hierdoor kan hulpverlening maar moeilijk doordringen tot de situatie en het slachtoffer helpen.

De lovergirls worden zelf ook vaak gezien als slachtoffer, omdat men beweert dat ze het vooral doen om zelf niet de prostitutie in te raken.

De Antwerpse loverboy en rapper Bilal A. (19) had een 15-jarig vriendinnetje dat voor hem alle vuile werk opknapte. Het tienermeisje zocht naar slachtoffers tussen de fans van de artiest, zette hen aan tot prostitutie en leidde hen op. Het is een voorbeeld van een lovergirl, al dan niet slachtoffer of zelf actief misbruikend.

Lovergirls zijn in opkomst laten heel wat hulpverleners ongerust optekenen. Je moet niet alle meisjes als slachtoffers zien.  Werden meisjes tot nu toe het slachtoffer van loverboys, tegenwoordig zijn ze zelf meer en meer ook dader en heten ze lovergirls. Waarom zouden ze in vredesnaam andere meisjes misbruiken door ze te dwingen tot seks? Er zijn diverse redenen waarom ze zover komen om te doen wat hen misschien eerst werd aangedaan, zoals eenzaamheid of gepest worden, of een wraakactie.

 

Lovergirl slachtoffer van loverboy

Veel lovergirls zijn zelf slachtoffer geworden van een loverboy, en worden door hem gedwongen om als ‘vriendin’ te fungeren van nieuwe slachtoffers. Een complexe rol, want is ze dan dader, of slachtoffer, of allebei? Zo’n lovergirl doet daardoor nauwelijks aangifte. En dat is jammer, want zo komen deze misstanden niet aan het licht en is het lastiger om dit probleem in onze maatschappij aan te pakken en te voorkomen.

Vriendin van eenzame meisjes
Een lovergirl kan vriendschappen aanknopen met meisjes die weinig vriendinnen hebben, eenzaam zijn of zelfs gepest worden. Zij zijn een gewild en makkelijk slachtoffer van een lovergirl. De lovergirl is gul met cadeautjes voor haar ‘vriendin’, en op een puberleeftijd staan veel meisjes daar wel voor open. Er leuk uitzien is juist op de middelbare school belangrijk. Ook hier mondt vriendschap uit in ofwel overhalen tot prostitutie, ofwel onder druk zetten om dingen te doen die de nieuwe vriendin niet wil. Dreigementen als de vriendschap beëindigen, rondbazuinen dat je een hoer bent waardoor je zelfs op een bangalijst kunt komen, tot aan mishandeling zijn dan vaak het alternatief.

Hoe herken je een lovergirl

De lovergirl is te herkennen aan het feit dat ze meteen vriendinnen wil worden. Dat valt op, want meestal wil je elkaar eerst wat beter leren kennen om te zien of je wel echt vriendinnen wilt worden. De lovergirl geeft ook vaak heel snel al cadeautjes. Omdat dat op zich niet nodig is in een vriendschap, kun je dat snel herkennen als mogelijk risico. En ze ziet er vaak goedgekleed uit, met een dure smartphone en dat soort luxe zaken. Als je weet dat haar ouders niet rijk zijn, kun je zelf bedenken dat er iets niet klopt. Hoe komt ze aan haar mooie spullen, kun je je afvragen.

Voordeel voor de lovergirl
De lovergirl zelf kan ook profiteren van haar rol. Ze kan weer cadeaus of geld krijgen van haar ‘baas’: de loverboy. Toch is dat niet lang altijd het geval, of niet de enige reden waarom ze het doet. ‘
Door deze vriendschap tussen de lovergirl en het slachtoffer praat het slachtoffer niet vaak of helemaal niet over de situatie met iemand anders. Hierdoor kan hulpverlening maar moeilijk doordringen tot de situatie en het slachtoffer helpen.

De lovergirls worden zelf ook vaak gezien als slachtoffer, omdat men beweert dat ze het vooral doen om zelf niet de prostitutie in te raken.

Bronnen :

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/96894-lovergirls-in-opkomst-wat-doen-ze-en-waarom.html

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2569154/2015/12/29/Na-de-loverboys-is-er-nu-ook-de-lovergirl.dhtml

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lovergirl

http://www.stoploverboys.nu/nl/wat-is-een-lovergirl/

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge