Waarom (sommige) mannen penisfoto’s naar vrouwen sturen? Dickpic’s

Beschouw je partner als beste vriend(in) en omgekeerd
Mannen en vrouwen denken anders over vriendschap

Photo http://critiquemydickpic.tumblr.com/

Sommige mannen kunnen het niet laten. Vroeger gingen ze in het park potloodventen als exhibitionist, nu nemen ze een foto van hun penis en sturen die naar willekeurige personen, uiteraard dames.  Vooral op Tinder is het een hardnekkig onuitroeibaar fenomeen.

Een 21-jarige Duitser heeft een boete van 150 euro gekregen, omdat hij een foto van zijn penis naar het mobieltje van een onbekende vrouw had gestuurd.(https://www.trouw.nl)

Het is een van de valkuilen die elke fervente Tinder-gebruiker moet zien te omzeilen: de dick pic. Volgens het Britse Unilad is het sturen van een dickpic namelijk het nieuwe flashen (denk aan potloodventer in ’t park).

Soms vraagt men zich af waarom hetero mannen die Tinder gebruiken de behoefte hebben om ongevraagde of ongewenste foto’s van hun penissen aan vrouwen sturen.

Is het hun trots of juist hun onzekerheid?

Vooral op datingsites blijkt visuele, digitale aanranding een groot probleem te zijn. Maar liefst 45% tot 53% van de vrouwen, die de dader in de meeste gevallen pas net heeft ontmoet, zou ongevraagd met geslachtsdelen om de oren geslagen worden. Visueel en digitaal dan. Dit blijkt uit dit onderzoek van Match.com. En mannen bereiken er niet eens wat mee, want het is afknapper nummer één.
Komt het vaak of weinig voor? Het is veel meer voorkomend verschijnsel dan men denkt. In 2016 gaven vrouwelijke singles bij  Match.com aan dat 49% van alle ondervraagde vrouwen ooit een foto van een penis toegestuurd hadden gekregen, hoewel ze daar nooit naar gevraagd hadden. 53% had ooit een gekregen en 47% had er al ooit verstuurd.

Een echte verklaring buiten uitgesproken narcisme of gewoon misvatting is er niet.  Men vermoedt dat een aantal mannen zo trots zijn op hun mannelijk lid, dat ze in de veronderstelling leven dat vrouwen dit graag zouden willen zien.

Het is vrij onduidelijk waarom mannen niet erg goed op de hoogte zijn  in het bepalen van hoe geïnteresseerd vrouwen zijn in seks. In feite hebben de meeste mannen een overschatting van hoe ze menen dat vrouwen denken over seks. terwijl ze beter vanuit romantische standpunt een onderschatting zouden maken.

Vaak verwarren mannen tekenen van vriendelijkheid bij een vrouwelijke partner met flirten. Deze overschatting van de seksuele interesses van vrouwen helpt mannen om hun hoge voortplantingsdrang in stand te houden. Mannen denken dat vrouwen graag grote penissen in erectie zien, maar dat klopt helemaal niet. De meeste vrouwen schrikken bij het zien van een penis en geraken er zelfs ook helemaal niet opgewonden van, integendeel is het veel vaker een afknapper. Vrouwen houden meer van een stoere, breedgeschouderde, gebruinde man met stevige stoere slip dan van een opgerichte piemel op zich.

Het klopt dus niet. Vrouwen zijn niet zo bezig met voortplanting en het zoeken naar het sterkste geslacht en de meest mannelijke mannen met grote penissen zoals sommige mannen denken.

Dit mag dus geen reden zijn om vrouwen ongevraagd penisfoto’s te sturen. . Vreemd genoeg hebben sommige mannen niet door dat ze juist een omgekeerd effect teweegbrengen en de zin tot seks doen afnemen als ze ongewenst afbeeldingen van hun (al dan niet in erectie zijnde) penis doorsturen.

Vroeger voerde men obscene telefoongesprekken, maar met de selfiecultuur is dat verschoven naar het versturen van obscene ongewenste foto’s.

Opvallend is ook dat de meeste mannen die dit doen, toch nog vaak anoniem hun penisfoto’s versturen.  Bij deze mannen speelt minder de voortplantingsdrang maar een  vorm van exhibitionisme. Exhibitionisme in ruime zin is het seksueel genieten van bekeken te worden. Het kan gaan om door kleding bedekte geslachtsorganen, of om een (deels) naakt lichaam en eventueel ook om seksuele gedragingen

 

Sommige exhibitionisten willen de toeschouwer shockeren, anderen hopen dat degene aan wie ze hun geslachtsdelen tonen, daar seksueel opgewonden van zal raken. Soms is het een exhibitionist te doen om aandacht die niet specifiek seksueel getint is.

Volgende redenen kun je nog naar voor schuiven

-Om te stoefen.

-Om een reactie uit te lokken. Het is intimiderend, en daar zijn ze zich van bewust. Een deel van hem wil ‘de vrouw’ laten schrikken, en wil daarmee een bepaald soort macht op haar uitoefenen

-Omdat mannen iets in ruil hopen te krijgen voor hun penisfoto. Ze denken dat ze er een pikante selfie voor terugkrijgen.

-Omdat ze (ten onrechte) denken dat het vrouwen zal opwinden

-Om na te gaan of de ander geïnteresseerd is in seks. Ze denken dat je oprecht geïnteresseerd bent in zo’n foto. Sommige mannen zien het verschil niet tussen ‘jij die een naaktfoto naar hem stuurt’ en ‘andersom’. Die discrepantie is er wel degelijk. Ze denken dat het sturen van dit soort foto’s óók een vorm van flirten is.

-Om dat men zich graag naakt toont aan anderen vanuit een vorm van narcisme.

-Er zijn zelfs mannen die denken dat ze ‘attent’ zijn door een dick-pic te sturen

-Er zijn  vrouwen die het wel oké vinden en dat is dan verwarrend voor mannen zodat ze denken dat alle vrouwen dit appreciëren. Want waarom zou de ene vrouw het aanmoedigen en de andere vrouw het niet cool vinden?!

Photo https://nl.wikipedia.org/wiki/Exhibitionisme

Maar ook sommige vrouwen bezondigen zich aan exhibitionisme, alhoewel dat bij hen niet seksueel of op voortplanting gericht is, maar veeleer in de aandacht geraken.

Door het tonen van een diepe decolleté, doorkijkbloes met bijna onbedekte borsten, een minirok met string of zelfs geen ondergoed daaronder, zijn eigenlijk ook vormen van zich bekeken willen voelen.

Door de populariteit van smartphones met camera’s zijn er de laatste 2 jaar meer naaktfoto’s verspreid dan de voorbije 2 eeuwen samen. Vooral celebrity’s hebben er een hobby van gemaakt pikante foto’s te nemen die, al dan niet gewenst, hun weg vinden naar het grote publiek. Volgens wetenschappers zou deze bereidheid om naaktfoto’s te delen, sterker zijn dan onszelf en misschien zelfs ingebakken zitten in onze hersenen.

Maddie Holden onderhoudt een website waar mannen anoniem foto’s van hun penis naar toe kunnen sturen.  In een eenvoudige zin is het haar bedoeling om de fotografische kwaliteit van de foto’s van de penis te verbeteren. Ze kreeg de eerste dick pics in haar vroege tienerjaren, en dat voelde toen choquerend aan, maar na het ontvangen van een ongewoon mooi ogende penis, besloot ze om er een project rond op te zetten.  (http://critiquemydickpic.tumblr.com/)Maddie is ook overtuigd dat de meeste mannen die penissen versturen denken dat vrouwen dit leuk vinden, maar ze denkt dat het juist het tegenovergestelde effect heeft, tenzij het misschien komt van hun minnaar of geliefde. Volgens haar is er ook een schrijnend verschil tussen wat mannen denken dat vrouwen erotisch vinden,en wat ze ook echt erotisch vinden.  Mannen verwachten vrouwelijke goedkeuring, maar eigenlijk is het eerder shockeren.Een recente studie van Match ivm dit soort ‘sexts’ toont aan dat het versturen van hun penis voor de meeste vrouwen die online daten juist een afknapper is.

Photo http://www.singlesinamerica.com/2017/#singlesesex


Vreemd genoeg zijn er ook vrouwen die wel opgewonden geraken van dickpic’s.  Lindaniews.nl verzamelde enkele getuigenissen.

Photo http://critiquemydickpic.tumblr.com/

Whitney Bell is een van deze vrouwen die er totaal op tegen is en het afschuwelijk vindt. Ze maakte een expositie I Didn’t Ask For This: A Lifetime of Dick Pics in Los Angeles, waarin ze laat zien hoe alomtegenwoordig foto’s van penissen zijn in het digitale tijdperk.

Bell heeft in de galerie haar eigen woonkamer nagemaakt, waar ingelijste foto’s van pikken gezellig rondom haar spullen aan de muren hangen – tweehonderd pikken, om precies te zijn. Bell zegt dat ze de ongewenste dickpics op deze manier wilde presenteren om te laten zien hoe veelvoorkomend en indringend ze zijn; zelfs als ze in haar eentje thuis zit, is ze nog niet veilig voor de digitale vloedgolf van blote lullen.

Photo https://www.vice.com/nl/article/deze-vrouw-heeft-een-tentoonstelling-gemaakt-van-alle-fotos-van-pikken-die-ze-ongevraagd-toegestuurd-kreeg-292

Bronnen

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksualiteit/16282-probleem-of-stoornis-parafilieen.html

https://nl.wikipedia.org/wiki/Exhibitionisme

http://www.flair.be/nl/love-sex/387004/aha-dit-zijn-de-5-redenen-waarom-mannen-dick-pics-sturen#

http://www.lindanieuws.nl/nieuws/zeven-vrouwen-eerlijk-over-de-dickpic-ik-word-er-wel-geil-van/

http://www.hpdetijd.nl/2016-07-30/waarom-sturen-mannen-ongevraagde-dickpics/

http://observer.com/2014/02/less-is-more-the-hard-data-on-men-womens-sexting-preferences/

https://www.nsmbl.nl/dus-dit-is-waarom-mannen-dick-pics-sturen/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge