Alcohol en seks bij studenten

Onderhoudsseks
Verschillende standaarden inzake seks

Copyrights Billie www.unsplash.com

In de datingcultuur van vandaag, gaan alcohol en seks vaak hand in hand. Zowel mannen als vrouwen gebruiken alcohol als “vloeibare moed”, remmende factoren verminderen en doet studenten toestaan ​​beslissingen te nemen die niet logisch zijn.

Hoewel het geen geheim is dat universiteiten en hogescholen een broedplaats zijn voor dronken seks, moeten mensen wel inschatten hoeveel invloed alcohol heeft op de sekscultuur van een universiteit. Een studie gepubliceerd in het Journal of Sex Research werpt enig licht op de correlatie tussen seks en alcohol op de universiteit. Het onderzoeksteam analyseerde 500 toevallige en 1.400 formele gevallen van geslachtsgemeenschap in de loop van 12 maanden.

De resultaten van het onderzoek waren verbluffend; het onderzoeksteam ontdekte dat meisjes 53 procent van de tijd dronken tijdens het daten en daarna hebben van seks en  38 procent was heel dronken toen ze seks hadden. 89 procent van de studenten die zich bezighielden met seks met iemand die ze net hadden ontmoet, dronk van tevoren en 63 procent had vier of meer drankjes.

Studenten beschouwen alcohol als een afrodisiacum, en vertrouwen er zwaar op om te praten met mensen tot wie ze zich aangetrokken voelen. Studenten zijn eraan gewend om bepaalde eigenschappen te associëren met alcohol, waardoor mensen zich socialer en minder nerveus voelen.

Een 18-jarig meisje dat deelnam aan de studie vertelde onderzoekers: “Ik was niet bang om met de jongens te praten zoals ik gewoonlijk doe als ik nuchter ben.”

Alcohol consumeren kan je helpen op korte termijn met iemand te flirten, maar het kan je seksleven negatief beïnvloeden.Talloze studies hebben allemaal geconcludeerd dat langdurig alcoholmisbruik vaak leidt tot seksuele disfuncties.

Drinken zorgt er ook voor dat het centrale zenuwstelsel van het lichaam langzamer gaat werken, wat essentieel is voor zowel seksuele opwinding als orgasmen. Wanneer het gaat om geslachtsgemeenschap, begint het lichaam hydratatie te verliezen. Dit beïnvloedt het vermogen van mannen om erecties te behouden en het vermogen van vrouwen om vochtig te blijven in de vagina.

Er verandert niets aan het feit dat alcohol een cruciaal onderdeel is van de seksuele cultuur die op veel universiteitscampussen plaatsvindt. Velen zien drinken als een soort collegeritueel – de meeste studenten stoppen niet met drinken als ze naar een feest gaan of op zoek zijn naar een date. Hoewel alcohol soms je sociale vaardigheden versterkt, is het belangrijk om met mate te drinken.

De meeste studenten willen het euforische gevoel dat alcohol biedt niet opgeven. In plaats van vier of meer drankjes in één nacht, moeten studenten kiezen voor een of twee drankjes. Om jonge mensen een veilig, plezierig en intiem seksleven te bieden, moeten ze leren hoe ze hun alcoholinname kunnen rantsoeneren.

Bronnen

https://www.thelamron.com/posts/2018/11/1/g-spot-excessive-alcohol-use-negatively-affects-sex-life

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge