Enquête studentenblad: “Tientallen studenten deden het al met prof of assistent”

Waarom kijken vrouwen naar gewelddadige porno?
Universiteiten en seksueel grensoverschrijdend gedrag : nood aan ondersteuning en preventie

Uit onderzoek van het Antwerpse studentenmagazine Dwars bleek reeds in het verleden

Pexels (CC0), Pixabay

dat een grote meerderheid van de studenten al eens onveilige seks had gehad. Nu de examenperiode in juni 2017 op volle toeren draait, maakte Dwars nog een ander opvallend cijfer bekend: 2,1% van de seksueel actieve studenten die deelnamen aan de enquête, had al eens seks gehad met een prof of assistent.

Seks met een prof of een assistent: van de 1.724 seksueel actieve studenten die de enquête invulden, deed 13,1% ‘het’ al eens op de campus. Bovendien waren er 36 studenten die positief antwoordden op de vraag of ze al eens een vrijpartij gedeeld hebben met een prof of assistent. De helft van deze ‘ontmoetingen’ gebeurde bovendien op de universiteit. Het is geen groot aantal, maar toch een behoorlijk cijfer als je weet dat seks tussen een meerdere en een student eigenlijk deontologisch niet geoorloofd is.

Dat ze het niet (alleen?) deden om punten te scoren, bewijzen de antwoorden wanneer gevraagd werd naar de reden van de vrijpartij. “Ik was samen met de assistent nog voor ze assistent was”, klinkt het bijvoorbeeld bij een mannelijke respondent.

Tinder

“We kennen elkaar van Tinder, niet van de universiteit, en hebben geen enkele overlap op universitair vlak”, getuigde een andere studente.

Sommigen jagen dan weer gewoon hun dromen na: “Het was een fantasie die ik graag waarheid zag worden.”  “Het is toch wel een aanrader als beide partijen inzien dat het voor één keer is. En er geen complicaties kunnen optreden”, zei iemand anders.

Opvallend: vier vrouwelijke studenten zagen hun eigen punten effectief als hoger doel om zich aan seksuele activiteiten binnen de universiteitsmuren te wagen. Of het ook gelukt is, krijgen we in het artikel geen antwoord.

Volgens de deontologische regels van hogescholen en universiteiten is seks tussen professoren, assistenten en studenten in principe verboden. Als er onderlinge toestemming is, is het wellicht een andere zaak, maar toch blijft het een delicate situatie omdat de ene de andere moet beoordelen en daardoor er geen zuivere relatie bestaat. Geheime relaties blijven natuurlijk verborgen zodat men vaak niet weet dat een knappe studente hogere punten verdiende door zich welwillend naar de prof op te stellen.

Bronnen

http://www.hbvl.be/

https://dwars.be/nl/artikel/universitaire-seks

http://dwars.be/nl/artikel/we-doen-het-massaal-onveilig

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge