Gezinnen met vier (of meer) kinderen zijn het gelukkigst

Onderzoek naar de Vlaamse man
Seksueel opgewonden neem je soms domme beslissingen
copyright: Instagram: @7thheavenforever

copyright: Instagram: @7thheavenforever

Je zou denken dat het hebben van veel kinderen meer stress met zich meebrengt, maar volgens een nieuwe Australische studie is dat niet het geval.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus! Een ‘rijkeluiswens’ werd het vroeger genoemd ver voordat de voorbehoedsmiddelen voor iedereen toegankelijk werden. Dat was als je een dochter en een zoon had. 2 kinderen en dat is het nog steeds. Ouders van nu hebben hun handen er vol aan, maar het gekke is dat vaders en moeders van 4 of meer kinderen stukken gelukkiger en relaxter zijn, volgens het onderzoek. Wellicht hebben ze meer leren organiseren door het grote aantal kinderen en was er ook een heel duidelijke grote kinderwens zodat ze ook niet opzien tegen al het werk van het hebben van veel kinderen.

Vijf jaar lang bestudeerde Dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Australië families van verschillende groottes. Uit de onderzoeksresultaten blijkt nu dat ouders van grotere gezinnen het gelukkigst zijn in hun leven. ‘Die ouders beweren dat ze altijd al een groot gezin wilden. Het was zo gepland en het is een levensstijl waarvoor ze gekozen hebben’, aldus Harman.

De studie richtte zich op veerkracht, sociale steun, zelfvertrouwen en tevredenheid met het leven van de diverse vaders en moeders. Van tevoren dachten ze dat juist gezinnen met minder kinderen het gelukkigst zouden zijn, maar het tegendeel bleek dus.

Nog een voordeel: deze kinderen uit grote gezinnen worden op jongere leeftijd zelfstandig en hebben altijd broertjes en zusjes om zich heen. De ouders zelf zeiden zich nooit te vervelen en te profiteren van een groot familienetwerk.

Uit de studie bleek dat mensen met vier of meer kinderen zichzelf de hoogste tevredenheidsscore gaven.

De Australische professor interviewde honderden ouders van verschillende samengestelde gezinnen en baseerde zijn conclusies op veerkracht, de sociale ondersteuning, het zelfvertrouwen en de tevredenheid over het leven van deze ouders.

Omgekeerd worden kinderen uit grote(re) gezinnen op jongere leeftijd zelfstandig én hebben ze altijd iemand om mee te spelen.   Een groot gezin mag dan wel druk(ker) zijn, dit onderzoek toont aan dat die chaos wordt gecompenseerd door het geluk dat ouders ervaren door het hebben van meerdere kinderen.

Bronnen

https://www.parents.com/toddlers-preschoolers/everything-kids/happiest-parents-have-four-or-more-kids-study-says/

https://www.lifehack.org/320333/parents-with-four-more-kids-are-happier-according-researchers

Laura Vanseweevelt http://www.flair.be/nl/uit-thuis/396816/bewezen-gezinnen-met-vier-of-meer-kinderen-zijn-het-gelukkigst

http://relatie.blog.nl/allemaal-familie/2016/10/02/ouders-met-grote-gezinnen-zijn-stukken-gelukkiger

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge