Grote man maakt vrouw gelukkiger

Acht signalen dat je jezelf niet emotioneel goed voelt in je relatie
Wat vertelt je favoriete kleur over je seksleven?
Grote_man_met_kleine_man

Bron commons.wikimedia.org

‘Size doesn’t matter?’ Wel als het op de grootte van de man aankomt.  Hoe groter het verschil tussen de lengte van de man en de lengte van de vrouw, hoe gelukkiger de vrouw. Dat heeft een onderzoek van de Konkuk University in Seoel, Zuid-Korea aangetoond. Daarenboven zijn grote mannen ook veel aantrekkelijker.

Helaas is het effect niet van lange duur.  Na achttien jaar verdwijnt immers de positieve invloed van de lengte van de mannelijke partner op de vrouwelijke tevredenheid. De studie werd uitgevoerd bij 7850 vrouwen.

Lange mannen hebben iets aantrekkelijks. Met uitzondering van Napoleon, maken lange mannen meer kans bij wedstrijden, zoals de presidentiele verkiezingen of de herverkiezing op kantoor. De grotere potentiele kans van lange mannen op leiderschap heeft vaak te maken met een hoge eigenwaarde (hoewel dit soms ook onverdiend is), hogere geluksgevoel en voelen zich minder jaloers ten opzichte van andere mannen. Dit geeft nog geen antwoord op de vraag. Waarom vinden vrouwen lange mannen aantrekkelijk? Daar zitten een hoop psychologische effecten achter.

Als het gaat om romantische partners hebben mannen en vrouwen de neiging om een paar te vormen van ongeveer dezelfde hoogte. Echter, onder getrouwde koppels, liegen de cijfers er niet om. Vrouwen hebben meer kans om korter te zijn dan hun echtgenoten, al gaat het maar om een vingertopje lengteverschil.

Volgens de wetenschappers denken vrouwen dat grote mannen sterker zijn en dat ze tijdens de oertijd een grotere overlevingskans hadden.

Ander onderzoek bevestigt dat grote mannen aantrekkelijker zijn. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mannen die langer zijn dan het gemiddelde over het algemeen meer succes hebben bij vrouwen . Verder lijkt naar voren te komen dat langere mannen meer kinderen hebben dan kleinere mannen. Uit een ander onderzoek blijkt dat mannen die langer zijn meer bedpartners hebben en een kleinere kans lopen om kindloos te blijven of zelfs geheel zonder langdurige relaties . Verder valt op dat extreem lange mannen over het algemeen meer gezondheidsproblemen ervaren en juist een kleinere kans hebben om zich voor te planten. Iemand die relatief klein of erg groot is, maakt dus een kleinere kans op de huwelijksmarkt.

Ben je net wat groter dan gemiddeld? Dan heb je het goed voor elkaar in de westerse wereld! Vooralsnog weten we alleen hoe het zit in de westerse wereld omdat in deze regio het meeste onderzoek is gedaan.

De relatie tussen lichaamslengte en aantrekkelijkheid wordt iets duidelijker aan de hand van de onderstaande afbeelding. Eigenlijk is er sprake van een omgekeerde U-vorm met een optimale lengte die net boven het gemiddelde ligt.

Bron https://www.fit.nl/sex-tips/onderzoek-lange-mannen-zijn-aantrekkelijker

Uit onderzoek blijkt dat je als vrouw niet beter scoort als je langer bent dan het gemiddelde . Bij vrouwen wordt de aantrekkelijkheid veel meer bepaald door de lichaamsbouw (taille-heupomtrek) en de symmetrie van het gezicht.

Hoe zit het bij homoseksuelen? Dit varieert naargelang de seksvoorkeur van de homoman.

Het blijkt dat mannen die aangeven dat ze top zijn over het algemeen de voorkeur hebben voor kleinere mannen. Daar staat tegenover dat bottoms graag liever een grote vriend hebben. Oftewel een perfecte match voor een kleine en grote man.

 

De drie redenen: waarom vinden vrouwen lange mannen aantrekkelijk

Er zijn drie veelvoorkomende regels waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden:

Lange mannen lijken sterker, doordat ze groot ogen. Groot wordt gekoppeld aan sterk.
Het onbewuste opkijken van anderen in de omgeving, kan ertoe leiden dat de lange man denkt dat hij superieure kwaliteiten bezit. Dat is een onbewust psychologisch effect.
Het derde en meteen meest wetenschappelijke reden, dat terug gaat naar de jaren in de tijd van de holbewoners. Grote holbewoners waren machtiger en dus aantrekkelijker.

Het onderzoek naar waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden

In een intrigerende studie uit 2013 gaan drie Nederlandse psychologen Gert Stulp, Abraham Buunk en Thomas Pollet op zoek naar waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden. Een belangrijke bevinding was het feit dat vrouwen liever een relatie hebben met mannen die langer zijn dan zijzelf en de mannen liever een relatie hebben met vrouwen die kleiner zijn dan zijzelf. Wat dan uiteindelijk het lengteverschil is, dat maakt niet zo uit.

Slecht nieuws voor korte mannen. Korte mannen zijn vaak minder tevreden met hun lengte. Dit kan gerelateerd worden aan het feit dat lange mannen meer voordeel genieten van geluk en een hogere mate van eigenwaarde. Maar ook aan het feit dat korte mannen worden geconfronteerd met discriminatie betreffende de sociale voordelen die verbonden zijn aan de lengte van mannen. Dit kan leiden tot ontevredenheid over de lengte. Deze bevindingen zijn voornamelijk van toepassing op de jongere generatie. De mate waarin lengte wordt beoordeeld en ervaren is zeer betrekkelijk. Het is verbonden aan sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Het feit dat vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden in de Westerse wereld, zegt niks over hoe vrouwen buiten het westen lange mannen beoordelen.

Nog even wat feitjes:

Nederlandse mannen en vrouwen zijn met gemiddelden van 1.84 meter en 1.70 meter wereldwijd het langst. De kleinste mannen wonen in Indonesië: zij zijn gemiddeld 1 meter 58 lang. In Bolivia wonen de kleinste vrouwen, met een gemiddelde lengte van 1.42 m.

Bron https://nos.nl/op3/artikel/2029210-vinden-vrouwen-langere-mannen-aantrekkelijker.html

Bronnen

Metro 4/12/2015

http://www.sportartsio.nl/waarom-vinden-vrouwen-lange-mannen-aantrekkelijk/

https://www.fit.nl/sex-tips/onderzoek-lange-mannen-zijn-aantrekkelijker

https://nos.nl/op3/artikel/2029210-vinden-vrouwen-langere-mannen-aantrekkelijker.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge