Hoe lang duurt de ideale kus?

Welke relationele persoonlijkheid heb je volgens je geboortemaand?
Vrouwen die een orgasme faken gaan vaker vreemd?
love, kiss, couple

AllieWare (CC0), Pixabay

Volgens onderzoek duurt de ideale kus  twaalf seconden en dat is iets langer dan de meesten denken. Om de optimale lengte van een zoen te bepalen, heeft Virgin Atlantic een klein experiment uitgevoerd op Facebook.

Kiss and Fly

Ze hadden een filmpje gepost van een kussend koppel op de luchthaven. Vervolgens hebben ze aan hun kijkers gevraagd om een emoji te versturen op het moment dat de kus de perfecte lengte bereikt had.
Het Kiss and Fly-experiment werd meer dan 36.000 keer bekeken en kreeg in totaal 628 reacties. Op basis van de commentaren kwamen de onderzoekers op twaalf seconden uit. Het is dus eerder gebaseerd op persoonlijke meningen dan op wetenschappelijke argumenten, maar wij vinden dit best een interessant weetje, niet?

Er is nog steeds geen wetenschappelijke verklaring gevonden voor het feit dat we kussen. In meer dan 90% van alle culturen kussen mannen en vrouwen elkaar. Ook dieren doen het wel, zoals de bonoboapen, die zelfs tongzoenen. De onderzoekers denken wel dat de kus ontstaan is doordat apenmoeders, zoals chimpansees, hun jongen uit hun mond voerden.

Daarna werd het een geruststellende ‘kus’ voor aapjes die een paar dagen zonder eten zaten, en nu is het een uiting van liefde en seksuele opwinding. Anderen hangen de theorie aan dat kussen belangrijk is omdat we op die manier chemische informatie uitwisselen.

 

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/3109337/2017/03/20/Zo-lang-duurt-de-ideale-kus.dhtml

http://www.flair.be/nl/love-sex/409760/zo-lang-duurt-de-ideale-kus-aldus-de-wetenschap

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge