Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Landen met vrouwen met de grootste borsten
Overheid bepaalt of "kinderen hebben" gelukkig maakt.

Pexels (CC0), Pixabay

Als een relatie op de klippen loopt is dat nooit leuk. Ook niet als het je eigen keuze was. We zijn geneigd om zo snel mogelijk weer aan het daten te slaan om zo ons leed een beetje te verzachten.

Vaak blijkt echter dat je er nog niet aan toe bent. Het is zelfs beter om een tijdje alleen te zijn voordat je je weer in een volgende relatie stort, en wel om de volgende redenen:  Je hebt tijd nodig om er achter te komen wat je écht wilt in een relatie.

We besteden veel tijd om te ‘passen’ in een relatie waarin we misschien wel helemaal niet horen. Door een tijdje alleen te zijn, en je dus niet te laten afleiden door een nieuwe vlam, kom je er achter wat belangrijk is voor jou. Neem daarom de tijd voor jezelf om er achter te komen wat je hebt gemist in de relaties die je hebt gehad en wat je graag zou willen in je volgende relatie. Zo kan je, over een tijdje, gericht gaan daten met iemand in plaats van met iemand daten vanwege je gebroken hart.


Zonder dat we het écht doorhebben zijn we continu bezig om in een plaatje te passen en een leuke vriend(in) te zijn. En door dat te doen, verliezen we onszelf uit het oog. Het is niet erg om even te lanterfanten, belachelijk onvolwassen te doen, te ontdekken wie je ook alweer was vóór je relatie en te kijken waar jij happy van wordt. Op deze manier kom je erachter wat jij nodig hebt in een relatie en kun je later gericht op zoek gaan naar een partner. Scheelt je misschien wel bergen mislukte dates, foute scharrels en uren tinderen.

Je kunt pas een ander gelukkig maken als je gelukkig bent met jezelf

Cliché, maar een waarheid als een koe: je kunt pas een ander gelukkig maken als je dat zelf ook bent. Het is niet gek dat je je misschien eenzaam voelt zonder relatie, maar laat alsjeblieft je eigen geluk niet van een ander afhangen of het feit dat je wel of geen relatie hebt. Gebruik deze tijd liever om te focussen op je eigen geluk en ambities. Je zult zien: mannen (en vrouwen) zijn meer geïnteresseerd in vrouwen die positiviteit uitstralen en lekker in hun vel hangen.

Die rebounder is leuk, maar gaat je niet gelukkiger maken

Je bent net gedumpt en je wilt zo snel mogelijk af van dat vervelende gevoel in je onderbuik. Daarom besluit je om te daten om zo, hopelijk, je ex te vergeten. Maar je zal merken dat je nog helemaal niet openstaat voor een nieuwe liefde. Je gaat hem vergelijken met je ex en komt tot de conclusie dat hij niet aan je eisenpakket voldoet. Niet alleen frustrerend en misleidend voor jezelf, maar ook voor de jongen in kwestie. Het kan namelijk dat hij wél opstaat voor een relatie. Een nieuwe vlam gaat jouw wond helaas niet helen.

Hoe langer je single bent, des te langer heb je om te bedenken wat je zelf wilt, en om dichter dan ooit bij je eigen ‘ik’ te komen. En als je dat hebt bereikt vergroot je je kansen om van de volgende relatie een ever lasting love te maken. Hoe langer je single bent, hoe meer tijd je hebt om erachter te komen wie jij bent (los van anderen).

Tijd om jezelf te leren kennen

Tijd om jezelf te leren kennen en je mentaal voor te bereiden op een relatie is nodig. Daarom is het niet goed om te snel in een nieuwe relatie te stappen.

Wanneer je gedumpt bent en nog steeds verliefd bent op je ex, kan het aantrekkelijk zijn om jezelf gelijk weer in de markt te brengen en te gaan daten. Dit is echter niet de goede manier om over je ex heen te komen. Je gaat je nieuwe liefdes namelijk met je ex vergelijken en dit is een verkeerde manier van denken. Iedereen is verschillend. Wacht dus nog even met daten voordat je liefdesverdriet helemaal over is!

Bronnen

http://www.beautify.nl/hoe-langer-je-single-blijft

http://www.famme.nl/hoe-langer-je-single-bent-hoe-beter-je-in-een-nieuwe-relatie-zult-zijn/

http://www.41magazine.nl/alleen-leven/magazine-singles-hoe-langer-je-single-bent-hoe-beter-je-in

https://www.gezond.be/hoe-langer-je-single-blijft-des-te-beter-je-volgende-relatie/

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge