In welke stad het duurst om te daten

Nummer 5 is de ware?
Tindstagramming

Free-Photos / Pixabay

Wie een partner zoekt om te daten in een stad kan best Zurich vermijden en thuis een etentje klaarmaken. In Zurich is uitgaan zo duur dat je daarna nog amper op straat durft te komen. Een pakketje uitgaven met daarin twee taxiritten, een lunch of diner voor twee in een eetcafé, twee kaartjes voor een bioscoop en viertal drankjes maakt je meteen 180 euro armer.

Voor dat bedrag kan je in Caïro vijf keer op date en dan kan je ook nog naar de piramides en de Nijl.

Zoals elk jaar onderzoekt The Economist Intelligence Unit welke steden de duurste ter wereld zijn. Op basis van verschillende zaken – van het kopen van een wagen over een kappersbeurt tot woonkosten – stelt het een lijst samen van de meest kostelijke plekken.

Het is voor het eerst dat er drie steden de gouden medaille delen: zowel in Singapore, Parijs als Hong Kong moet je diep in je buidel tasten.

Een leuke plaats om te daten is Brussel. Je date meenemen naar een vervallen frietkot ergens in een achteraf steegje is geen goed idee. Door iets bijzonders te maken van je eerste date kun je namelijk laten zien waar je interesses liggen en waar je voorkeuren naar uitgaan.

Bron : HLN

Hoewel het vaak erg gezellig is in de uitgaansgelegenheden rondom de Grote Markt, heeft Brussel nog veel meer te bieden op een eerste date. Wanneer je je bijvoorbeeld samen met je date naar de Heizel begeeft dan weet je zeker dat je je de eerste uren niet hoeft te vervelen. In deze wijk bevindt zich het Atomium, een restant van de, in 1958 georganiseerde, wereldtentoonstelling. Verder kun je er terecht in Bruparck, een ontspanningsoord met een subtropisch zwemparadijs, een bioscoopcomplex, diverse gezellige restaurants en het park Mini-Europa. Ook kun je nog een bezoek brengen aan het Koning Boudewijnstadion, het planetarium of de Brusselse expo..

Een andere locatie waar je heerlijk ontspannen beter kennis kunt maken met je date is Thermen Boetfort. Deze thermen is gelegen op het domein van het kasteel Dereine en beschikt over sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s, ontspanningsruimtes en een infrarood sauna. Het kasteel herbergt verder nog een beautyafdeling waar je kunt genieten van een gezichtsbehandeling of massage. Je kunt bij Thermen Boetfort kiezen uit naakt ontspannen in de Moenia thermen of ontspannen in badkleding in de Curia thermen. Uiteraard kun je ook hier genieten van een hapje en een drankje.

Vijf van de tien duurste steden ter wereld liggen in Azië, blijkt uit nieuwe cijfers van consultingbureau Mercer. Die ranglijst maakt het op met expats in het achterhoofd en dus worden de prijzen van woonsten, transport, eten, kleding en entertainment in beschouwing genomen om tot een vergelijking te komen. Helemaal bovenaan staat Hongkong. In Europa is het duidelijk Zwitserland dat het duurst is, met liefst drie steden in de top elf.

Toch prijken op de ranglijst ook enkele opvallende namen: Luanda, N’Djamena en Libreville zijn niet meteen toeristische topbestemmingen. Die eerste twee steken zelfs steden als New York en Kopenhagen de loef af.

De top twintig:
1. Hongkong (China)
2. Tokio (Japan)
3. Zurich (Zwitserland)
4. Singapore
5. Seoul (Zuid-Korea)
6. Luanda (Angola)
7. Shanghai (China)
8. N’Djamena (Tsjaad)
9. Beijing (China)
10. Bern (Zwitserland)
11. Genève (Zwitserland)
12. Shenzhen (China)
13. New York City
14. Kopenhagen (Denemark)en
15. Guangzhou (China)
16. Tel Aviv (Israël)
17. Moscow (Rusland)
18. Libreville (Gabon)
19. Brazzaville (Congo
20. London (VK)

Aan het andere uiteinde van die lijst staan dan weer de goedkoopste bestemmingen. Helemaal onderaan bengelt Tashkent in Oezbekistan en daar krijg je dus het meeste waar voor je geld, gevolgd door Tunis in Tunesië, Bishkek in Kirgizië, Banjul in Gambia en Karachi in Pakistan.

Bronnen

Het Laatste Nieuws 25/05/2019

http://www.gratis-daten.be/de-leukste-plaatsen-en-locaties-om-te-daten/

https://www.flair.be/nl/lifestyle/duurste-steden-wereld/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180627_03583145

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/parijs-singapore-en-hongkong-zijn-duurste-steden-ter-wereld~a35a7b30/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge