Mensen met veel romantiek hebben betere relaties

Waarom fascineert vrouwelijke schoonheid zo fel bij mannen?
Porno kijkers behandelen vrouwen meer als gelijken

OmarMedinaFilms (CC0), Pixabay

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het helemaal niet slecht om romantisch te zijn. Het betekent immers helemaal niet dat je onrealistische verwachtingen hebt of sneller ongelukkig bent in een relatie. Integendeel: romantici zien die verwachtingen vaker uitkomen dan de nuchterlingen……

Dat blijkt uit onderzoek van de Dalhousie University en de University of New Brunswick in Canada, waarover is gepubliceerd in Journal of Social and Personal Relationships.

In tegenstelling tot wat velen denken is het helemaal niet slecht om naïef of romantisch te zijn. Het betekent immers helemaal niet dat je onrealistische verwachtingen hebt of sneller ongelukkig bent in een relatie. Integendeel, ze zien die verwachtingen vaker uitkomen dan zij met een veel nuchtere kijk.

Dat blijkt uit onderzoek van de Dalhousie University en de University of New Brunswick in Canada, waarover is gepubliceerd in Journal of Social and Personal Relationships,

Er is een vooroordeel dat romantische overtuigingen, zoals het geloof in soulmates of liefde op het eerste gezicht, een recept voor mislukking zijn, vertelt onderzoekster Sarah Vannier. We vinden dat als je wacht op de prins op het witte paard, dat je teleurgesteld zal zijn wanneer je iemand ontmoet die geen kasteel heeft, ook al is hij in ieder ander opzicht wel perfect. Het omgekeerde blijkt te kloppen.

Mensen met hoge romantische standaarden gaan hun partners hoger inschatten en vinden vaker dat hun wederhelft aan hun normen van de ideale partner voldoet.

Of je nu getrouwd bent of een ander type vaste relatie hebt, de romantiek fris en levendig houden kan een hele uitdaging zijn. Als jullie allebei een drukke baan hebben, heeft de romantiek daar vaak van te lijden, en dat kan rampzalige gevolgen hebben voor je relatie. Je relatie romantisch houden helpt je om op lange termijn geestelijk en lichamelijk gezond te blijven, dichter bij je partner te staan en meer voldoening uit het leven te halen.

Lees hier ook Ware liefde zonder uniciteit: goede redenen voor romantische liefde Frank Hindriks

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2637557/2016/03/05/Waarom-het-net-goed-is-om-een-romantische-ziel-te-zijn.dhtml

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/03/06/romantische-zielen-hebben-betere-relaties

https://www.researchgate.net/profile/Frank_Hindriks/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge