Minder seks als gevolg van de klimaatsverandering

Vrouwen zijn de nieuwe man en drinken meer bier
Breekpunten in relaties

Photo by Dainis Graveris

De temperatuur op aarde stijgt, waardoor die in bed bij de mensen daalt. Want hoe warmer het is, hoe minder we seks hebben.

9 maanden na elke hittegolf is er een geboortedip van zon 0.7%

Het Amerikaanse National Bureau of Economic Research zegt het wat droger: de coïtale frequentie neemt af.

Het blijkt dat stijgende temperaturen ofwel de vruchtbaarheid verminderen ofwel het libido negatief beïnvloeden of een combinatie van die 2.

“Extreme temperaturen hebben invloed op het hormoonpeil en de sexdrive. Daarnaast vermindert de kwaliteit van zaad bij hitte en heeft het invloed op de ovulatie van vrouwen”, aldus de wetenschappers.

Hoewel de studie betrekking heeft op de USA is het effect van het warmere weer vermoedelijk hetzelfde in Europa, vertelt de auteur van het rapport: professor Alan Barreca van de universiteit van New Orleans in The Independent.

“De daling van het geboortecijfer is een ernstig probleem voor landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar het aantal baby’s het aantal sterfgevallen niet meer compenseert”, stelt Barreca. “Dit zorgt voor druk op de sociale zekerheden, omdat het een onbalans in de demografie geeft.”

Ook bij dieren, vogels en bijen zou de klimaatverandering van invloed zijn op het voortplantingsgedrag.

Eerder onderzoek dat deze week bekend werd wees uit dat de kans op in verwachting raken het grootste is in de koele feestmaand december. Tegen Valentijnsdag is die statistisch het kleinste.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/sex-vruchtbaarheid/2015/11/04/dat-we-minder-seks-hebben-is-de-schuld-van-klimaatsverandering

https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-02/climate-change-kills-the-mood-economists-warn-of-less-sex-on-a-warmer-planet

http://edition.cnn.com/2015/11/06/health/climate-change-sex-drive-birth-rate/index.html

http://www.bbc.com/future/story/20170808-climate-change-is-disrupting-the-birds-and-the-bees

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge