Onderzoek : vrouwen die orgasme faken

Mannen moeten holbewoner en vrouw tegelijk zijn.
De perfecte match bestaat niet.

Brida_staright (CC0), Pixabay

Een man kan een orgasme niet faken. Hij komt klaar of niet klaar. Voor vrouwen is het veel moeilijker om klaar te komen, zeker als de man al klaargekomen is en zij zelf niet tot een orgasme is geraakt. Nu houden mannen er van te zien dat hun partner ook geniet van de seks.  Heel wat vrouwen gaan dan ook orgasmes faken om hun partner de indruk te geven dat ze ook van de seks genieten.  Er zijn hier al heel wat studies rond gebeurd, en de meesten geven gelijkaardige resultaten.

Zo vertelt een  onderzoek dat 67% van de vrouwen weleens doet alsof ze is klaargekomen, terwijl dat niet zo is.

De reden waarom veel vrouwen weleens faken? Omdat ze geen zin hebben of om degene waarmee ze seks hebben het gevoel te geven dat ze het goed doen. Maar niet alleen vrouwen spelen toneel tussen de lakens.  Blijkbaar gaven 28% van de mannen die aan het onderzoek meededen, ook aan weleens te faken. En daarvoor hebben ze dezelfde redenen als vrouwen.

Het meest wordt er gefaket tijdens orale seks en in lange relaties (bijvoorbeeld via internet of via de telefoon) komt het ook vaker voor. Er wordt gekreund, gekronkeld en achteraf vaak meerdere keren herhaald hoe geweldig het was.

De vraag is eerst en vooral of de partner doorheeft dat je faket, maar de vraag is ook hoe de partner reageert als die doorheeft dat je faket.  Onderzoek vertelt ons dat het wel degelijk de relatie kan beïnvloeden, temeer als de partner die het genot verschaft iemand is die er belang aan heeft dat hij of zij goed zijn/haar best heeft gedaan om de ander te plezieren.

Vooral mannen gaven aan dit persoonlijk op te nemen. Ongeveer 31% geeft aan daarna beter zijn best te doen, 28% zou geïrriteerd zijn en zelfs twijfels krijgen over de relatie en 15% zegt de relatie te beëindigen.

Dat vrouwen een seksuele climax veinzen om het ego van hun partner te strelen, uit onzekerheid of om het ‘kwarweitje’ snel af te handelen is al langer bekend.

Een studie in het vakblad Archives of Sexual Behavior beweert dat vrouwen zelfs een orgasme faken om hun eigen opwinding te stimuleren.

Onderzoekers van de Amerikaanse Temple University en Kenyon College vroegen aan 481 heteroseksuele vrouwen, die seksueel actief waren maar geen relatie hadden, welke factoren hun beslissing beïnvloedden om een orgasme te faken. Uit de bevraging kwamen vier motieven naar voor die de ‘Faking Orgasm Scale for Women (FOS)’ vormden:

1. Onzelfzuchtig bedrog (uit bezorgdheid voor de gevoelens van de partner)
2. Angst en onzekerheid (bang om de partner te vertellen wat men echt wil)
3. Verhoogde opgewondenheid (stimuleren van de eigen opwinding)
4. Seksuele opschorting (om de vrijpartij snel te beëindigen)

Het team van onderzoekers ontdekte dat vrouwen meer geneigd waren om een orgasme te faken om zichzelf op te winden dan om de vrijpartij snel te beëindigen. De grootste reden om een orgasme te faken was altruïsme, namelijk de ander een plezier doen of het gevoel geven dat ze het lekker vonden.

Men geeft nog volgende verklaringen waarom vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben. Dit onderzoek, dat werd voorgesteld op een congres van Association for Psychological Science beweert dat vrouwen niet zozeer doen alsof ze een orgasme hebben om het ego van de man te strelen maar dat ze het eigenlijk doen uit  eigenbelang.

Een wetenschapper ondervroeg 366 vrouwen tussen 18 en 32 jaar oud die wel eens een orgasme faken. De belangrijkste reden voor het faken van een orgasme was angst. De vrouwen waren bang voor intimiteit. Of bang dat hun lichaam seksueel gezien niet zo functioneerde als zou moeten. Soms faken vrouwen ook omdat ze moeilijk een orgasme krijgen (bv. door stress, vermoeidheid, een avondje laat uitgaan of een onbekende reden) en dat niet willen laten zien. Een andere verklaring was dat ze met hun neporgasme hoopten dat de vrijpartij sneller voorbij zou zijn.

Er waren ook vrouwen die aangaven dat ze het opwindend vonden om te doen alsof. Deze vrouwen hadden ook een beter gevoel over hun seksleven. Sommige vrouwen zegden dat ze wel een orgasme hadden kunnen hebben, maar dat ze besloten om te doen alsof, zodat het orgasme op het juiste moment kwam: voor of tijdens het orgasme van de man.

Onderzoek toont ook aan dat vrouwen makkelijker een orgasme kunnen faken dan mannen wat ook logisch lijkt. De man moet een erectie krijgen, terwijl vrouwen minder toonbare kenmerken hebben om opwinding te simuleren.

Mannen hebben het over het algemeen dan weer makkelijker om een orgasme te krijgen. Het schuren van de penis tegen eender wat, zelfs al zijn ze niet opgewonden kan voor een man in het hoogtepunt van zijn seksjaren al voldoende zijn om klaar te komen.

Bronnen

http://www.ze.nl/artikel/243231-onderzoek-zoveel-procent-van-de-vrouwen-faket-orgasme-

http://www.gezondheid.be/index.cfm?art_id=10158&fuseaction=art

http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/mysterie-van-de-dag-waarom-faken-vrouwen-een-orgasme/article-normal-135557.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge