Online dating : goede profielomschrijvingen scoren beter

Jongeren weten te weinig over seks
Knappe mensen verdienen meer geld

Bron www.pexels.com

Een date profiel maken. Het kost menig man/vrouw de nodige hoofdbrekens. Want wat zet je in hemelsnaam op zo’n online dating profiel? En wat ga je schrijven over jezelf?

Het soort vragen dat er doorgaans toe leidt, dat mannen/vrouwen nauwelijks verder komen dan iets wat niet bijster veel toevoegt aan wat vrouwen/mannen die online daten al veel vaker te lezen hebben gekregen.

De taal der liefde kan weliswaar woordeloos zijn, maar in een tijd van datingsites en -apps zijn behalve profielfoto’s ook persoonsomschrijvingen noodzakelijk.

eHarmony vraagt ieder jaar aan haar leden welke woorden ze aantrekkelijk vinden in een profiel en welke regelrechte ‘wegklikkers’ zijn. En dat is met het jaar anders.

Waar het voorheen nog positief was om ‘grappig’ in je profiel te zetten, is dat alweer uit de lijst met goede woorden verdwenen. De datingsite vermoedt dat dit inmiddels hooghartig overkomt en dat mensen liever hebben dat je dat bewijst, in plaats van jezelf zo te noemen.

Hetzelfde geldt voor de woorden als ‘een goede luisteraar’ en ‘respectvol’. En spirituele mensen? Die hoeven al helemaal niet op een date te rekenen.

Woorden die vrouwen beter vermijden:
– Spiritueel
– Stil/ingetogen
– Betrouwbaar
– Welbespraakt
– Goede luisteraar

Woorden die mannen beter vermijden:
– Stil/ingetogen
– Spiritueel
– Respectvol
– Goede luisteraar
– Zorgzaam

Populaire woorden bij vrouwelijke profielen:
– Ambitieus
– Opmerkzaam
– Lief
– Hardwerkend
– Attent
– Fit
– Creatief
– Rationeel
– Spontaan
– Energiek

Populaire woorden bij mannelijke profielen:
– Fit
– Attent
– Spontaan
– Extravert
– Optimistisch
– Intelligent
– Passioneel
– Aanhankelijk
– Welbespraakt
– Ambitieus

Interesse werk je bij een man/vrouw in eerste instantie het snelst, door je te onderscheiden van andere mannen/vrouwen. Wat met internetdaten overigens relatief eenvoudig is. Omdat het gros van de mannen/vrouwen die online date, veelal dezelfde dingen vertelt op een profiel.

Vrouwen/mannen reageren doorgaans alleen op date profielen die gevoelsmatig kloppen. En een date profiel klopt voor een vrouw/man, wanneer jouw foto’s hetzelfde uitstralen en hetzelfde over jou vertellen als jouw profieltekst en de rest van de dingen die je op je profiel hebt ingevuld.

Persoonlijkheid straal je uit door onder andere: je lichaamshouding, je gezichtsuitdrukking, de blik in je ogen en je manier van bewegen. Dat is dan ook precies waar vrouwen/mannen naar kijken als ze een blik werpen op de foto’s op jouw dating profiel.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/singles-dating/2016/06/18/met-stil-spiritueel-en-syfilis-trek-je-geen-volle-zalen-meer

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/619/Internetdating/article/detail/2748670/2016/06/18/Van-stil-tot-spiritueel-deze-woorden-zet-je-best-niet-op-je-online-profiel.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2748670/2016/06/18/Van-stil-tot-spiritueel-deze-woorden-zet-je-best-niet-op-je-online-profiel.dhtml

https://www.datewijsheid.nl/online-dating/dating-profiel-voorbeeld.htm

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge