Orgasme vrouw bepaalt tevredenheid relatie

Erectieproblemen als partner het goed kan vinden met zijn vrienden?
Kleur lingerie vertelt over hoe de vrouw seks beleeft

Dat seks belangrijk is in de meeste relaties, staat buiten kijf. Maar wist je ook dat het

Photo by The Female Company

aantal orgasmes het geluk in je relatie kan beïnvloeden? Het orgasme van de vrouw blijkt daarin zeer belangrijk.

Natuurlijk is een vrijpartij ook fijn zonder hoogtepunt, maar een happy ending blijkt best belangrijk te zijn voor je relatie.

Zo wees onderzoek onder 85 samenwonende koppels in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar uit. Elk stel werd apart van elkaar gevraagd om hun relatie te analyseren aan de hand van de mate van bevrediging in hun seksleven. Zo moesten ze vertellen of hun partner ze sexueel begrijpt, wat ze meestal uitspoken tussen de lakens en hoe vaak ze een hoogtepunt bereiken tijdens de seks.

Gelukkige relatie

Wat blijkt nu… Hoe meer seks en hoe meer orgasmes, des te gelukkiger en bevredigender de relatie. Vooral bij vrouwen is het cruciaal – een vrouw die zich gelukkig voelt bij haar relatie werd geassocieerd met meer vaginale orgasmes en minder masturbatie. Ook mannen waren meer tevreden over het seksleven wanneer hun partner vaak klaarkwam

Meer seks en meer orgasmes zijn cruciaal voor een gelukkige, bevredigende band tussen twee koppels. Dat is niet echt verrassend, maar het feit dat vooral het vrouwelijke orgasme hier een rol in speelt, is dat wel.

In een studie die gepubliceerd werd in The Journal of Sexual Medicine werden 85 koppels tussen 20 en 40 jaar oud gevolgd. Ze woonden allemaal samen en de relatie duurde gemiddeld al 5,4 jaar jaar. Ze kregen vragen voorgeschoteld over hun tevredenheid in de relatie in het algemeen en hun seksleven in het bijzonder. Daarnaast werd ook gepeild naar het aantal orgasmes.

Het orgasme van de vrouw bleek dan cruciaal voor de tevredenheid in de relatie. Hoe meer orgasmes, hoe tevredener beide partners in de relatie waren. Ook de man voelde zich beter in zijn vel, zowel emotioneel als seksueel, als zijn vrouwelijke partner regelmatig klaarkwam. Seksuele tevredenheid en een gelukkige relatie gaan hand in hand.

Bronnen

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2125405/2014/11/19/Wat-je-orgasmes-zeggen-over-je-relatie.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2125405/2014/11/19/Wat-je-orgasmes-zeggen-over-je-relatie.dhtml

https://www.viva.nl/sex-en-liefde/orgasme-zegt-relatie/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge