Single vijftigplussers hebben vaker one-night-stands

Regelmatig orgasme geeft succesvolle carrière aan vrouw
Stappenteller voor penis

pasja1000 / Pixabay

Single vrouwen boven de vijftig jaar hebben vaker een one-night-stand dan hun dochters en kleindochters. Dat blijkt althans uit onderzoek van een Australische datingwebsite.

Uit het onderzoek onder 3.300 singles, afkomstig uit alle leeftijdsgroepen, blijkt dat 20 procent van de Australische singles ouder dan 51 jaar al seks hebben op de eerste date. Van de jongeren duikt 14 procent het bed in bij de eerste ontmoeting, dat schrijft The Sydney Morning Herald.

Een reden voor het hoge aantal one-night-stands onder vijftigplussers is dat ze zich in een andere levensfase bevinden. “Ze zijn niet op zoek naar de ware. Ze denken nog steeds dat een serieuze relatie belangrijk is, maar meer dan twee derde zegt dat ze ook gelukkig zijn als vrijgezel”, aldus onderzoeker Glenis Caroll.

Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat vijftigplussers ook vaak onveilige seks hebben. Volgens Deborah Beteson, medisch directeur van Family Planning NSW, komt dat doordat ze geen deel uitmaken van de condoomgeneratie. “Er is een gebrek aan bewustzijn, maar ook vinden ze het vaak lastig om het onderwerp te bespreken met de huisarts. Bovendien is er tot nu toe geen enkele campagne die zich richt op ouderen.”

Om ook ouderen te wijzen op het belang van veilige seks start Family Planning NSW een campagne speciaal gericht op oudere vrouwen.

Bronnen

http://www.smh.com.au/federal-politics/sex-and-the-older-woman-20120925-26jqp.html

http://50plusje.blogspot.be/2012/09/vijftigplussers-hebben-vaker-one-night.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge