Succesvolle vrouwen nemen op seksueel gebied meer initiatief

Welk liefdestype ben jij? Hoe vind je de ideale partner?
Zijn vluggertjes een volwaardige vorm van seks?

pixel2013 / Pixabay

Veel mannen zijn het beu om op seksueel vlak altijd het voortouw te moeten nemen. Er zijn heel wat misverstanden omtrent het initiatief in het seksleven tussen twee partners. Vaak stellen vrouwen vast dat hun seksleven niet zo veel meer voorstelt. Dat kan uiteraard aan de man liggen, veel mannen begrijpen zelfs na jaren huwelijk nog niet veel van het vrouwelijk lichaam.

Maar ook vrouwen maken in bed soms fouten waar het seksleven onder te lijden heeft. It takes two to tango, zegt een Angelsaksisch spreekwoord. Dat betekent dat zowel mannen als vrouwen in de fout gaan. Waar mannen vaak weinig benul hebben van hoe een vrouwenlichaam (seksueel) functioneert, maken vrouwen heel andere fouten op seksueel gebied.

Een veel gemaakte fout is een zekere vorm van gelatenheid. Vrouwen mogen op seksueel gebied namelijk ook het initiatief nemen, graag zelfs. Veel mannen zijn het namelijk beu om op seksueel vlak altijd het voortouw te moeten nemen, ze worden maar al te graag door hun vrouw uitgenodigd voor een flinke stoeipartij. Ondanks de seksuele emancipatie zijn er nog steeds niet zo veel vrouwen die op seksgebied veel daadkracht aan de dag leggen.

Wat is er dan mis met de vrouwelijke zin voor initiatief? Heel wat vrouwen vrezen voor hun reputatie als ze zich op seksvlak te veeleisend opstellen. Een agressief imago willen de meeste vrouwen liever vermijden, waardoor ze het initiatief in de mate van het mogelijke aan hun partner/man geven. Nogal wat vrouwen hebben een stereotype idee in het hoofd over hoe een vrouw zich moet gedragen.

We leven in een tijdperk waarin het al lang en breed bekend is dat vrouwen net zoveel van seks houden als mannen. Maar paradoxaal genoeg zijn er nog steeds vrouwen die verwachten dat mannen de eerste stap zetten. Vrouwen die de eerste stap liever aan de man over laten, doen dit doorgaans uit angst om onvrouwelijk, te bereidwillig of te agressief in bed over te komen. Hiermee maken ze echter een grote vergissing. Veel mannen vinden het een last om altijd degene te zijn die het heft in handen moet nemen. Het mannelijk geslacht vindt het net zo prettig om door een vrouw veroverd te worden, als andersom. En door zelf geen initiatief te nemen, leg je de verantwoordelijkheid voor je seksuele ervaringen volledig bij je partner. Dit kan verkeerde verwachtingen en seksuele onbevrediging in de hand werken.

Les Parrot, professor psychologie aan Seattle Pacific University en auteur van een nieuw boek ‘Crazy Good Sex’ blameert de vrouwen voor hun gebrek aan seksuele ondernemingszin. Toegeven aan die fout is volgens Parrot één van de grootste vergissingen die vrouwen in bed kunnen maken. De meeste mannen ervaren dat zij altijd het initiatief moeten nemen als een tekortkoming van de kant van hun vrouwelijke partner. Het evenwicht in de relatie lijkt zodoende verstoord te raken. Eigenlijk houden de mannen er wel van dat ze door hun partner worden ‘bestookt’, op dezelfde manier zelfs als vrouwen zelf er van houden.

Uiteindelijk kregen mannen de indruk dat vrouwen niet op dezelfde manier van seks houden als zijzelf en dat is uiteraard niet waar. De praktijk leert dat vrouwen even geïnteresseerd zijn in seks dan in mannen. Ze kunnen dat ook bewijzen door af en toe zelf het initiatief te nemen. Altijd hoeft dat natuurlijk niet, maar af en toe mag het wel. Het kan voor beide partners leiden tot een nieuwe vorm van seksuele ervaring.

Bronnen

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/vrouwen-mogen-op-sexueel-gebied-ook-initiatief-nemen

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/5-vergissingen-die-vrouwen-in-bed-maken/

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/609/Seksuele-aantrekking/article/detail/1809286/2014/03/11/Boost-je-seksuele-zelfvertrouwen.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge