Supersingles

Tijd maken voor je partner
33% jongeren ervaart seksueel grensoverschrijdend gedrag

Bron : https://www.theatlantic.com/

In de Verenigde Staten kennen ze sinds kort de term ‘supersingle’: een persoon zonder relatie, die zijn leven zo heeft ingericht dat er noch plaats noch nood is aan iemand anders. En zo zijn er steeds meer. ‘We hebben allemaal zulke drukke levens dat er weinig ruimte overblijft voor een relatie.’  Je zou ook de term ‘happy single’ kunnen gebruiken want de supersingle is wel alleen maar maalt er niet echt om. Anderen spreken over ‘singledom’ om aan te geven dat het helemaal niet erg is dat je single bent.  Dat staat tegenover de groeiende groep alleenstaanden die omwille van gebrek aan beschikbare partners (niemand valt voor hen) of omwille van leeftijd/status (weduwen/weduwnaars/gescheiden) ongewild alleen zijn en eigenlijk wel een partner zouden willen.

In China viert men op 11 november singles day. Wat begin jaren negentig door vier alleenstaande Chinese vrienden werd bedacht als de dag waarop ze hun vrijgezellenbestaan vieren (een beetje als tegenhanger van Valentijn, met de vier eentjes in de datum als verwijzing naar singles) werd de voorbije jaren gekaapt door webshops die op die dag rondstrooien met kortingen onder het idee: het leven is al hard genoeg als single, doe jezelf iets cadeau. Zo geven Bol.com en Alibaba super kortingen op singles day.

Als single is het leven niet altijd één brok ellende. In de Verenigde Staten werd de lijst met relatiestatussen aangevuld met met de term supersingle. Die werd geïntroduceerd in de Amerikaanse televisiereeks ‘Better things’ en is volgens de scenarioschrijvers iemand zonder relatie, die zijn leven zo heeft ingericht dat er noch plaats noch nood is aan iemand anders aan hun zijde.

De televisiereeks gaat over een gescheiden moeder met drie dochters bij wie daten niet echt voorkomt omdat ze het te druk heeft met haar carrière, huishouden, vrienden en familie. Ze heeft seks wanneer ze het wil, korte periodes van gezelschap wanneer ze het wil, maar een echte vaste relatie lijkt maar niet te lukken omdat haar ecosysteem zo is ingesteld dat het elke relatie met een man meteen fnuikt. Mannen zijn geen prioriteit meer in haar uitgebalanceerde leven.

Wanneer ze toch verliefd wordt op de perfecte man, klaagt ze bij een vriendin dat ze niet weet hoe ze die relatie in haar leven moet introduceren, en dat eigenlijk ook niet wil. Het antwoord van die vriendin: ‘Wij zijn supersingles, we zijn gewoon te goed in alleen zijn. Waarom zou iemand iets vreemds introduceren in een ecosysteem dat zo goed werkt?

“Better Things” centers on Sam Fox, an actress and divorced mom of three daughters. Her ex-husband is mostly absent and her elderly mother is a handful. Sam is cynical when it comes to love and refuses to let anyone get too close. When she meets a great guy, one who checks all the boxes, Sam freaks out. She says to her friend over a drink, “I don’t know how to do this. … I don’t know where this goes. I got no place to put it and I don’t want it.”

‘In Tokio zijn één op de twee mensen in de leeftijdscategorie 20 en 35 jaar single, waarvan een groot deel daar heel bewust voor kiest. Japanse vrouwen willen zich niet engageren in een relatie omdat dan van hen wordt verwacht dat ze hun job opgeven. En dat waait langzaam over naar ons. Vooral in metropolen zie je die tendens duidelijk. Brussel telt nu al veertig procent singles in die leeftijdscategorie en tegen 2025 zal dat zelfs oplopen tot een op twee.’

Bronnen en meer lezen

http://www.standaard.be/

https://www.washingtonpost.com/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge