Verliefd : hoe delen we het mee?

Zo ziet de perfecte man er uit in 19 verschillende landen
Relaties beïnvloeden sterk je psychische en fysieke gezondheid
people, man, woman

StockSnap (CC0), Pixabay

Verliefd zijn is heerlijk. Wie zijn de personen aan wie we dat het eerst melden en aan wie melden we het allemaal.

In een onderzoek bij pas getrouwde koppels en koppels die verliefd werden werd gevraagd a. wie zij het eerst op de hoogte brachten van hun engagement b. hoe ze hun engagement deelden op sociale media.

Wat opvalt is dat de moeders meestal het eerst op de hoogte zijn (75%) en dat men gretig gebruik maakt van sociale media om het nieuws te delen (76%)

Het meest gehanteerde middel om het op sociale media te delen is via een statusupdate. Zo zijn de vrienden op Facebook momenteel vaak de eersten die van de relatieupdate op de hoogte zijn.

Omgekeerd zijn zij ook vaak de eersten die horen dat het gedaan is met de relatie. Wie pas verliefd is, heeft ook de neiging om meer foto’s van beiden op sociale media te plaatsen.

Hieronder een infografiek met de voornaamste bevindingen.

Bronnen

http://www.scienceofrelationships.com/home/2016/2/18/how-do-people-share-the-news-about-their-engagements.html

engagement_share_the_news_infographic

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge