Vrije tijd samen doorbrengen belangrijkste reden voor relatie

Seks op festivals
Helft vrouwen controleert telefoon partner
koppel

Bron www.flickr.com

Iemand om vrije tijd mee door te brengen is de belangrijkste reden voor vrijgezellen om een relatie aan te gaan, naast seks en emotionele geborgenheid.

Zowel mannen (47%) als vrouwen (46%) geven aan dat zij niet alleen hun vrije tijd willen doorbrengen. De mannen gaven daarnaast aan dat regelmatige seks ook een grote reden is om een partner te zoeken (33%). Slechts 20% van de single vrouwen gaf aan regelmatige seks dé reden te vinden om een relatie te willen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Parship. De datingsite vroeg 12 duizend leden wat de belangrijkste redenen zijn om een relatie te willen.

Zowel mannen (47 procent) als vrouwen (46 procent) zeggen dat zij niet ‘alleen’ hun vrije tijd willen doorbrengen.

Een derde van de mannen stelt daarnaast dat regelmatige seks ook een grote reden is om een partner te zoeken. Onder vrijgezelle vrouwen zegt slechts een vijfde regelmatige seks dé reden te vinden om een relatie te willen.

Van de ondervraagde vrouwen gaf 38 procent toe een partner te zoeken om een gevoel van emotionele zekerheid te waarborgen. De mannen vinden die emotionele geborgenheid wat minder van belang (28 procent).

Dat seks een drijfveer is, zeker voor de heren,  blijkt wel uit het feit dat bijna één derde van de  (29%) mannen seksualiteit als ‘zeer belangrijk’ omschreef. Van de dames zei één vijfde dit. Bij beide geslachten werd seksualiteit als ‘belangrijk’ omschreven (60%).

Bij de heren blijft seksualiteit in elke leeftijdscategorie zeer belangrijk, terwijl de vrouwen boven de 55 jaar seksualiteit minder belangrijk gaan vinden. Slechts 9% van de vrouwen boven 55 jaar zegt seks ‘zeer belangrijk te vinden’, tegenover 25% van de heren boven de 55. Tegelijk zegt 29% van de vrouwen in die leeftijdsklasse seks ‘niet echt belangrijk’ te vinden, terwijl dat statement voor slechts 10% van de mannen boven 55 jaar geldt.

Toch eist meer dan de helft van de singles (mannen 52% , vrouwen 56%) absolute seksuele trouw in een relatie, ook de vrouwen boven 55 jaar (50%). Dat seksuele trouw eisen bezitterig is, vinden slechts 3% van de vrouwen en 7% van de mannen.

Bronnen

http://www.nu.nl/werk-en-prive/4074168/vrije-tijd-samen-doorbrengen-belangrijkste-reden-relatie.html

https://www.singlessite.nl/singles-willen-relatie-voor-vrije-tijd-en-seks/

https://www.demorgen.be/dmselect/waarom-het-vandaag-zo-moeilijk-is-om-een-duurzame-relatie-aan-te-gaan-bfb67766/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge