Vrouwen boven de veertig zijn het nieuwe sexy

Nederlandse vrouwen relatief tevreden met eigen lichaam
Seksuele opwinding doet afkeer voor vieze dingen verdwijnen bij vrouwen.
spacer, park, total

pasja1000 (CC0), Pixabay

Cougars met toyboys, 40′sters en 50′sters die besluiten te scheiden om eindelijk te gaan doen wat ze echt willen: het leek aanvankelijk iets tijdelijks, maar zowel in de media als in het echte leven is het een trend die doorzet.

‘Veertig is het nieuwe sexy’ vertelt blogger Alex Obed. Toen een vrouw van veertig voor het eerst zijn profiel op een datingsite aanklikte, wilde Alex, zelf 41, haar wegklikken wegens ‘te oud’. Tot een vriendin hem er op wees dat ze wél in zijn leeftijdscategorie paste. Bij wijze van experiment begon hij te daten met vrouwen van veertig en ouder. “Ze hadden zelfvertrouwen. Ze waren direct. Ze waren vrij. En ze waren knap”, is zijn conclusie.

Als het over relaties gaat – en over wie of wat mooi en sexy is – hebben we vaak het idee dat we onze grens bereikt hebben eens we 40 zijn. Dat dacht ook Alex Obed, een succesvolle blogger van 41. Hij stelde echter zijn mening bij in een blogpost die intussen al duizenden keren gedeeld werd.

Alex steekt van wal door toe te geven dat hijzelf ook geen vrouwen boven de 40 mee uitnam. “Te oud, dacht ik altijd. Ook al zat ik zelf intussen al op tram 4.” Toen een vriendin zijn redenering op de korrel nam – ‘probeer eens vrouwen van je eigen leeftijd te delen, Alex’ – begon hij er echter over na te denken. “Waarom gaan wij mannen altijd voor jongere vrouwen? Jeugd, looks, energie, vitaliteit, speelsheid? Ik besloot om de proef op de som te nemen en ging voortaan uit met vrouwen tot 45 jaar.

Deze vrouwen hebben levenservaring: vaak hebben ze al een huwelijk en een scheiding meegemaakt. Ze weten dat trouwen niet de sleutel is tot het allesomvattende geluk. Ze hebben geen man nodig om een leegte in hun leven te vullen, ze weten wat ze willen en ze gaan ervoor. Ze zitten goed in hun vel, ze willen niet langer de vrouw zijn waar alle mannen op vallen. Ze weten wat ze waard zijn en dat ze mooi zijn. Ze hebben in het leven gewonnen en verloren, soms te veel gegeven in vorige relaties en ze kennen de balans tussen geven en nemen.

Vrouwen van veertig zijn ervaren, wereldwijs en vol zelfvertrouwen, en dat maakt hen sexy.

Ook wanneer het vrouwen het in vorige relaties niet altijd onder de markt hebben, verrijkt hen dat in een nieuwe relatie, aldus Alex. “Er is geen grotere vreugde dan die van vrijheid na te lang in een kooi geleefd te hebben. Eens een vrouw die vrijheid ontdekt heeft, wil ze niet in een nieuwe kooi belanden. En ze wil ook niemand anders in een kooi steken. Hun vrijheid is bevrijdend. Je kan zeggen wat je wil, een vrouw van veertig zal je de ruimte geven om jezelf te zijn”

“Niet onbelangrijk: deze vrouwen zijn knap. Een vrouw die goed voor zichzelf gezorgd heeft, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, die vol zelfvertrouwen is, direct en bevrijd, is heel erg knap. Ze voelt niet meer de nood om de maatschappelijke normen te volgen op gebied van daten, seks en liefde. Ze heeft geen strategie om een man te strikken, ze weet wat werkt en wat juist aanvoelt.

Alex vindt de vrijheid van 40′sters bevrijdend ook bevrijdend voor zichzelf. “Je kunt zeggen wat je wil, maar een vrouw van 40 zal je de ruimte geven om jezelf te zijn”

Bronnen

http://relatie.blog.nl/aantrekkingskracht-2/2016/01/06/veertig-is-het-nieuwe-sexy-voor-vrouwen

http://www.hbvl.be/

http://alexobed.com/2015/12/29/women-over-40-the-new-sexy/

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/waarom-vrouwen-boven-de-40-zo-sexy-zijn-volgens-mannen~a78b16c1/

Lees hier de volledige post

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge