Vrouwen gaan ver voor de liefde

Vrouwen kijken porno in hun hoofd.
Seksonderzoek van de afgelopen 50 jaar

Photo by Artem Labunsky

Naar aanleiding van de Nederlandse erotische film De Overgave deed online magazine Ze.nl in samenwerking met de makers van De Overgave, een onderzoek naar hoe ver  vrouwen in de liefde gaan.

Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen best wel ver gaan! Maar liefst 80% zou BDSM overwegen als haar partner dat graag wil, terwijl van dit percentage maar 31% dit zélf interessant vindt. Slechts 19% van de vrouwen zou dit nooit doen. Een derde (34%) van de vrouwen zou aan anale seks doen als hij het wil, 29% twijfelt en 37% wil hier niks mee te maken hebben.

Echter, partnerruil is voor veel vrouwen (84%) een brug te ver, ook als haar partner het wil. 16% stemt (dan wel niet eenmalig), toch uiteindelijk toe. Voor een trio staan ook weinig dames in de rij: een vijfde vindt het het proberen waard, 44% van de vrouwen twijfelt en 37% zegt dat haar partner de pot op kan als hij dat wil.

Als het wat minder gewaagd is, zijn vrouwen toch wat sneller bereid concessies te doen. Een paar schunnige woordjes tussen de lakens omdat hij dat wil, is volgens de meeste vrouwen dan ook niet zo’n probleem. Precies de helft van de ondervraagden babbelt heel wat af in bed als haar partner dat wil. 40% wil het overwegen en 11% geeft aan dat als het niet bij haar past, dat ze het gewoon niet doet.

En sexy lingerie? 4% vindt het onzin, en heeft geen zin om zichzelf in een sexy setje te hijsen omdat haar partner dat graag wil. 39% wil het alleen bij speciale gelegenheden doen en 56% vindt het geen probleem als hij daar blij van wordt.

Een striptease is voor veel vrouwen ook ‘een ding’. 13% weigert, als haar partner een striptease als verjaardagscadeau wil. 87% zou het na veel twijfels of een flinke slok op wél voor hem doen.

Maar wat als je partner een borstvergroting bij je oppert omdat hij dat zo mooi vindt? Dan komt de feminist in veel vrouwen naar boven: 62% zou dit absoluut niet doen; hij moet haar nemen zoals ze is. 35% neemt zijn mening mee, maar doet het alleen als ze er zelf achter staat en slechts 3% wil dit voor haar man doen.

Bronnen

http://www.women-online.nl/nederlandse-vrouwen-gaan-ver-in-de-liefde/

http://www.ze.nl/artikel/210300-80-van-de-vrouwen-zou-sm-overwegen-voor-partner

http://seks.blog.nl/onderzoek/2014/08/21/veel-nederlandse-vrouwen-overwegen-sm-en-anale-seks-omdat-hun-partner-dat-wil

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge