Waarom mannen single blijven

Hoe een extravert daten als je zelf introvert bent.
Een warme knuffel kan conflicten helpen oplossen

Bron www.unsplash.com

Een lelijk uiterlijk, een laag gevoel van eigenwaarde en een gebrek aan inspanning zijn de belangrijkste redenen om als man alleen te blijven, beweert een nieuw onderzoek.

Alleenstaand zijn kan goed zijn voor je welzijn, er is zelfs onderzoek dat beweert dat het je sociale leven kan verbeteren en zelfs je fitnessniveau kan verhogen.

Hoewel dat het geval kan zijn, is het begrijpelijk dat veel mensen verliefd willen worden en bevredigende relaties onderhouden.

Een recente studie heeft de redenen onderzocht waarom mannen, denken dat ze zichzelf in de greep van één leven hebben aangetroffen.

Hoewel het antwoord eenvoudigweg kan zijn dat het onderwerp van hun affectie er gewoon niet bij zit, zou hun relatiestatus ook kunnen worden gekoppeld aan hun fysieke aantrekkelijkheid en ondermaatse flirtvaardigheden.

Menelaos Apostolou, assistent-professor voor de School of Humanities, Social Sciences and Law aan de Universiteit van Nicosia in Cyprus, besloot te onderzoeken waarom mannen single blijven door de vraag op Reddit te stellen.

Apostolou deelde een vraag op het sociale mediaplatform, dat vroeg: “Jongens, waarom ben je vrijgezel?”

De vraag ontving 20.207 reacties, met enkele duizenden van de reacties genoteerd als antwoorden op andermans antwoorden.

De onderzoekers analyseerden vervolgens 13.429 van de primaire responsen, alvorens 6.794 van de antwoorden te coderen en ze in 43 categorieën te classificeren in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychological Science.

De meest voorkomende reden om single te zijn onder de Reddit-gebruikers was “poor looks”, met 662 personen die dat als hun antwoord kozen.

Een laag zelfbeeld of zelfvertrouwen kwam op de tweede plaats, met weinig moeite en gebrek aan interesse in relaties die respectievelijk op de derde en vierde plaats kwamen.

Op de vijfde plaats waren slechte flirtvaardigheden. Apostolou legde uit dat moderne mannen moeite kunnen hebben om de eerste stap te zetten vanwege de manier waarop romantische relaties zich in de loop van de eeuwen hebben ontwikkeld.

“Enkele moderne mannen hebben vaak geen flirtvaardigheden omdat in een voorouderlijke pre-industriële context de selectiedruk op mechanismen die paringsinspanning en -keuze reguleerden zwak was,” zei hij.

“Dergelijke vaardigheden zijn vandaag nodig, omdat in postindustriële samenlevingen partnerkeuze niet wordt gereguleerd of geforceerd, maar mensen moeten in plaats daarvan partners alleen vinden.”

Hier zijn de top 10 redenen waarom mannen single blijven, volgens de studie:

Lelijk
Laag zelfbeeld / zelfvertrouwen
Weinig moeite
Niet geïnteresseerd in relaties
Slechte flirtvaardigheden
In zichzelf gekeerd
Onlangs uit elkaar gegaan
Slechte ervaringen uit eerdere relaties
Geen beschikbare vrouwen
Te zwaar

Andere redenen waren onder meer genieten van eenmalig leven, financiële onzekerheid en angst voor betrokkenheid en zich te moeten binden.

Bronnen

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/men-single-relationship-status-study-reddit-looks-confidence-flirting-a8483216.html

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-08/s-t4r080818.php

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge