Welk type koppel heeft het meeste kans op ‘happily ever after’?

Mannen eten meer als er vrouwen bij zijn.
Geschikte spermadonor moet aan hoge eisen voldoen.
ocVLWNw

Bron www.rgbstock.com

Als je verliefd wordt dan hoop je natuurlijk dat je voor eeuwig en altijd samen blijft. Hoe weet je of je voor elkaar gemaakt bent?

Bepaalde types koppels hebben meer kans om bij elkaar te blijven, blijkt uit onderzoek. Niet elke relatie is hetzelfde: mensen hebben verschillende karakters en ook koppels kunnen heel erg verschillen. Welk type koppel zijn jullie?

Professor Brian Ogolsky van de universiteit van Illinois nam relaties onder de loop en maakt een onderscheid tussen vier soorten koppels, waarvan er één beduidend langer zou samen blijven.

Voor het onderzoek bestudeerde professor Ogolsky 376 koppels van om en rond de twintig jaar, gedurende een periode van 9 maanden. Daarbij ontdekte hij vier types: dramatische koppels, bekvechtende koppels, sociaal betrokken koppels en zij waarbij alles rond hun partner draait.

Dramatische koppels
Meer dan één derde (34 procent) van de koppels behoorde tot deze groep. Deze koppels brengen het minste tijd met elkaar door, en kennen een meer stormachtige relatie dan de andere koppels.

Bekvechtende koppels
12 procent van de koppels werden geclassificeerd als dit type. Zij maken het meeste ruzie, maar hun relatie is wel standvastiger dan bij de koppels in de dramatische groep.

Sociaal betrokken koppels
Deze groep besloeg 19 procent van de koppels. Deze koppels staan constant met hun partner in contact via sociale media.

Op elkaar gefocuste koppels
Eén derde van de groep (precies 30 procent) bestond uit koppels die zich vooral op elkaar focussen. Zij vinden hun partner het belangrijkste in het leven.
Resultaten

Uit het onderzoek bleek dat de dramatische koppels het snelst uit elkaar gaan na de periode van negen maanden. Zij die hun partner het belangrijkste vonden hadden daarentegen de grootste kans om samen te blijven en eventueel te trouwen.

Dat betekent natuurlijk niet dat jullie je relatie op zijn kop moeten zetten en alles moeten veranderen. Het allerbelangrijkste is dat jullie gewoon gelukkig zijn in je relatie. Maar dit onderzoek toont natuurlijk wel aan dat het een voordeel kan zijn als jullie zich regelmatig op elkaar focussen. Leg dus die smartphone weg en geef wat aandacht aan je partner.

Bronnen

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2530830/2015/11/20/Welk-type-koppel-heeft-het-meeste-kans-op-happily-ever-after.dhtml

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/welk-type-koppel-heeft-het-meeste-kans-op-happily-ever-after~a790591fb/

https://www.gezond.be/hebben-jullie-als-koppel-veel-kans-op-een-happily-ever-after/

http://www.menshealth.nl/Sex/Deze-koppels-blijven-het-langst-bij-elkaar

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/the-four-relationship-patterns-that-determine-whether-youll-stay-together-a6728226.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge