Relatietevredenheidstest

Bent u tevreden met uw relatie?
Voelt u zich bemind? Veilig? Vrij? Hoe vaak heeft u ruzie over geld? En hoe zit het met de seks? Geef eerlijk antwoord en ontdek de knelpunten in uw verhouding.
Er zijn geen vaststaande regels voor hoe je als partners met elkaar om dient te gaan. Zelfs iets basaals als communicatie is niet in alle relaties even belangrijk: het ene stel wacht liefst tot een conflict zich vanzelf oplost, terwijl het andere stel niet rust tot de onderste steen boven is gehaald. Het is maar net waar je je allebei prettig bij voelt.
In deze relatietest draait het om u: uw behoeften, uw wensen, uw kant van het verhaal, uw waarden en opvattingen. Lees elke bewering aandachtig en noteer het antwoord dat het beste bij u past. Het kan zijn dat sommige situaties niet relevant voor u zijn. Kiest u in dat geval het antwoord dat u zou kiezen wanneer u zich wél in die omstandigheden zou bevinden.

Het is aan te raden om als koppel los van elkaar de test in te vullen. Je kunt de totaal uitslag nemen als uitgangspunt om te kijken hoe tevreden je over de relatie bent. Je kunt de individuele resultaten nemen om de mening over de relatie met elkaar te vergelijken.

Deze test is een vertaalde en verkorte versie van de Relationship Satisfaction Test.

Let op : als u de test opnieuw wil maken kunt u best even uit de test klikken en naar het hoofdscherm gaan en dan terug om te vermijden dat de vorige antwoorden blijven staan.

Wilt u een gesprek met een hulpverlener/relatietherapeut omtrent deze test klik hier

Bronnen
https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/tevreden-met-je-relatie/

https://psychologytoday.tests.psychtests.com/bin/transfer

https://www.psychologytoday.com/us/tests/relationships/relationship-health-test-couples-without-kids

https://testyourself.psychtests.com/category/8