Partner negeren kan soms je relatie redden

Verschillende standaarden inzake seks
Relaties en hechtingsstijl

Bron : unsplash.com

Hoewel het gebruikelijk is om te horen dat communicatie in een relatie

belangrijk is – misschien zelfs het belangrijkste – is er altijd een uitzondering op de regel. Hoewel het negeren van je partner normaal gesproken een teken is dat je relatie op de klippen loopt, heeft onderzoek van de American Psychological Association vastgesteld dat, in sommige gevallen, het negeren van je partner een goede zaak kan zijn.

De studie keek naar bijna 1.000 paren in de loop van twee experimenten. De koppels werden bezocht door onderzoekers die een gesprek openden over meningsverschillen in hun relatie en dingen die ze zouden willen veranderen, terwijl de onderzoekers de dynamiek van het stel vastlegden. De studie wees uit dat er voor sommige paren een zogenaamd “demand-withdraw-patroon” was. Eén partner zou eisen stellen en de andere partner zou die eisen intrekken of negeren. Het klinkt als slecht relatiegedrag. Bij koppels met een laag inkomen, bleek het echter geen impact te hebben op de relatie. Maar bij koppels met een hoger inkomen had het wel een negatieve impact op de relatie.

Jaclyn M. Ross, MA, van de Universiteit van Californië, Los Angeles, en hoofdauteur van de studie, vertelde aan het online magazine Bustle dat “negeren” misschien een beetje een sterk woord is, omdat de feitelijke bevindingen veel genuanceerder zijn dan dat. “We waren verrast dat deze klassieker” ze eist, hij trekt zich terug “, een communicatiepatroon is dat zo verschillend werkt voor paren op verschillende punten in het sociaaleconomische spectrum,” aldus Ross. Het idee van een ‘ze eist, hij trekt zich terug’ is een ‘klassieke’ tekening, maar het is interessant om te zien dat iets negeren niet altijd een slechte zaak is.

Eerder onderzoek had aangegeven dat dit communicatiepatroon van de “vraag /negeren van de vraag”vooral een uiting zou zijn van relationele problemen, maar hier vonden de onderzoekers dat dit niet het geval was voor alle paren in de steekproef.

Hoewel de studie zich vooral richtte op gehuwde en heteroseksuele stellen en het onderzoek uitgebreid zou moeten worden, tonen deze bevindingen aan hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe de financiële situatie een relatie kan beïnvloeden. Het negeren van de vraag van de ene partner was bij minder bemiddelde gezinnen eerder ingegeven door financiële onzekerheid.

Wat als de partner die gevraagd wordt te veranderen, gewoon geen toegang heeft  tot en controle heeft over alle middelen die nodig zijn om die verandering aan te brengen? In dit geval kan de vraag negeren noodzakelijk zijn.

Hoewel in de meeste gevallen het negeren van je partner in een relatie niet wordt aanbevolen, zijn niet alle omstandigheden van het paar hetzelfde – en wat voor hen werkt, zal niet altijd hetzelfde zijn. In sommige gevallen kan het van tijd tot tijd niet ingaan op een vraag in feite helpen om de tevredenheid van de relatie te verzekeren. Dit is zeker geen suggestie om te beginnen met het negeren van je partner, maar meer een herinnering dat niet alle paren dezelfde kansen en coping-mechanismen hebben.

Bronnen

Lea Rose Emery https://www.bustle.com/p/ignoring-your-partner-isnt-always-bad-for-your-relationship-a-new-study-finds-12265952

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge