Tweede date of niet?

Hoe de seksuele vonk levendig houden?
Hoe een extravert daten als je zelf introvert bent.

Copyright Gerard Gielen

De eerste uren na een date zijn altijd verschrikkelijk: komt er een uitnodiging voor een volgende keer of niet? Je checkt je smartphone keer op keer om te kijken of je geen bericht of telefoontje gemist hebt. Volgens dating-expert Jonathan Benett kan je aan de hand van deze afknappers weten of er een vervolg komt.

Als het gaat om daten – en relaties in het algemeen – heeft iedereen een paar dingen die ze weigeren aan te pakken. Misschien willen ze niet bij een partner zijn die niet dezelfde financiële doelen, of misschien weigeren ze bij iemand te zijn die hun gevoel voor humor niet deelt. Dit zijn de zogenaamde ‘relatiebrekers’ in een relatie en ze bestaan ​​om ons te helpen erachter te komen wat we willen.

Over het algemeen helpen relatiebrekers mensen grenzen te stellen voor hun toekomstige relaties, aldus Jonathan Bennett, relatie- en datingdeskundige bij Double Trust Dating. Als relatiebrekers op een gezonde manier worden gebruikt, kunnen ze er zeker van zijn dat bepaalde kernwaarden in het datingsproces worden gehandhaafd. Op een manier kunnen relatiebrekers mensen van zichzelf redden”, zegt hij.

Deze kernwaarden zullen uiteraard voor iedereen verschillend zijn, dus het is belangrijk om alle gegevens met een korrel zout te nemen. Maar het kan interessant zijn om te overwegen waarom iemand een bepaalde relatiebreker hanteert.

Hier volgen enkele van de meest voorkomende  relatiebrekers. Nogmaals, deze dingen zullen niet voor iedereen gelden, maar het kan helpen licht te werpen op welke eigenschappen sommige mensen waarderen – evenals welke gewoonten en eigenschappen als een relatiebrekerr kunnen worden beschouwd.

1. Oncomfortabele date

Meer dan de helft van de mannen zou niet opnieuw met iemand daten als de eerste ontmoeting oncomfortabel was. Volgens dating-expert Jonathan Bennett is “een goede klik en directe vonk belangrijk”.

Volgens onderzoek van Zava zei “56 procent van de mannen dat ze niet op een tweede date zouden gaan als hun date niet zo veel praatte.” Dit is iets wat veel als een slechte eerste date beschouwen. Als iemand conversatie en directe verbinding op prijs stelt, is het logisch waarom dit een relatibreker is.

2. Geen humor

Voor vrouwen geldt allicht hetzelfde, maar voor mannen is het van belang dat hun lief grappig is. Het liefst van al hebben ze een partner die dezelfde humor heeft.

Het is bekend dat veel mensen een gevoel voor humor waarderen als het gaat om het vinden van hun ideale partner. Volgens een opiniepeiling van Superdrug Online Doctor, zegt maar liefst “94 procent van de mannen dat hun ideale partner humoristisch is en het is het nummer één attribuut dat ze noemen wanneer hun wordt gevraagd om hun ideale significante andere te beschrijven.” Dus het is logisch dat een niet-overeenkomend gevoel voor humor – of zelfs een gebrek aan een gevoel voor humor – een relatie kan zijn.

3. Visie op geld

Volgens onderzoek van CreditLoan zoeken mannen vooral iemand die op dezelfde manier over geld denkt. De helft van de mannen wil de kosten van een relatie delen of gescheiden houden, zolang alles maar eerlijk wordt verdeeld.

“Bijna de helft van de mannen, ongeacht hun salaris in vergelijking met hun partner, wil de financiële last van een relatie als stel verdelen of gescheiden houden in plaats van een partner de stress te laten opdoen”, aldus gegevens verzameld op CreditLoan.com . Dus als hun partner niet bereid is om dat te doen – of dezelfde doelen niet deelt – kan het een relatiebreker zijn.

Het is natuurlijk altijd mogelijk voor koppels om over geld te praten en een manier te vinden om financieel op dezelfde lijn te komen – ongeacht wie er meer of minder verdient. Dat gezegd hebbende, geldproblemen zijn iets waar veel partners mee worstelen, zo erg dat het een belangrijke oorzaak van echtscheiding is.

4. Verlegenheid

Amper 7% van de mannen zou kiezen voor een introverte partner, 42% van de mannen heeft dan weer een uitgesproken voorkeur voor een extraverte partner. Verlegenheid kan dus een grote rol spelen in je relatie, al heeft dat ook wel te maken met mogelijke miscommunicatie.

Hoe introvert of extravert iemand is, kan een grote rol spelen bij aantrekking, en ook of een relatie op lange termijn zal werken – vaak vanwege het feit dat het niet-overeenkomende communicatiestijlen creëert.

Volgens de enquête van Superdrug Online Doctor, “geeft slechts zeven procent van de mannen de voorkeur aan introverte partners, terwijl 42 procent van de mannen de voorkeur geeft aan een extraverte partner.”

5. Gebrek aan ambitie

Zo goed als niemand wil een luie man of vrouw. Een gebrek aan ambitie doet je (toekomstige) relatie dus geen goed. “Gezien de negatieve langetermijnimpact die luiheid heeft op onze levenskwaliteit, is het logisch dat dit een dealbreaker is”, zegt Benett in Flair.

Als iemand echt geen ambitie heeft, kan het een belangrijke stemmingsmoordenaar zijn – ongeacht geslacht. En “gezien de negatieve impact van gebrek aan ambitie op de lange termijn op de kwaliteit van het leven, is het logisch dat dit een relatiebreker voor een langetermijnrelatie zou zijn”, zegt Bennett.

 

6. Leeftijdsverschil

Superdrug Online Doctor zocht uit wat de ideale leeftijd is van onze droompartner. Vrouwen zouden liefst een partner hebben die amper een half jaar ouder is, mannen zouden opteren voor een vrouw die gemiddeld vijf jaar jonger is.

Zoals opgemerkt in de poll van Superdrug Online Doctor: “Mannen geven de voorkeur aan hun ideale partner om gemiddeld vijf jaar jonger te zijn dan zij, in vergelijking met het verlangen van vrouwen naar een partner die slechts een half jaar ouder is.” Dus voor sommigen is leeftijd misschien een relatiebreker.

7. Verschillend libido

Hoeveel je het doet, is van geen tel, maar idealiter komt de frequentie wel overeen. Voor sommigen is het een afknapper als vanaf het begin al blijkt dat de partner een andere seksuele interesse heeft.

Hoewel het altijd mogelijk is voor een paar om te werken aan het verbeteren van hun seksleven door hun initiële vonk opnieuw te ontsteken, of hulp te zoeken voor niet overeenkomende sekswensen, kan dit een heel ernstige relatiebreker worden.

Volgens een enquête over Zava, voelen “paren die minder seks hebben zich aanzienlijk minder verbonden, minder aangetrokken tot elkaar, en genieten ze niet van seks, fysiek of omdat het saai is.”

Afhankelijk van de persoon hoeven deze factoren zeker geen relatiebreker in een relatie te zijn, maar dat kunnen ze voor sommigen zijn. Voor paren die al samen zijn, kunnen sommige van deze problemen zeker worden verbeterd door middel van een gesprek. Dus gewoon omdat iets in eerste instantie lijkt op een relatiebreker, hoeft dat niet per se het geval te zijn om de relatie echt te verbreken zeker als beiden bereid zijn wat water bij de wijn te doen.

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2018/08/07/must-read/zo-weet-je-of-je-op-een-tweede-date-gaat/

https://www.zita.be/nieuws/lifestyle/zo-weet-je-of-je-op-een-tweede-date-gaat

https://www.bustle.com/p/7-common-relationship-dealbreakers-for-men-according-to-experts-studies-9637695

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge