Vrouwen in langetermijnrelatie hebben meer problemen met zin in seks

Zin in seks stimuleren (+ video)
Soorten piemels


Fins onderzoek toont aan dat vrouwen die meer dan zeven jaar met dezelfde partner

OmarMedinaFilms (CC0), Pixabay

samenleven een grotere daling  van de seksuele begeerte laten optekenen

Een longitudinale studie aan de Universiteit van Turku en Åbo Akademi University in Finland onderzocht de veranderingen in de seksuele functies van vrouwen gedurende zeven jaar.

– Veranderingen in de relatiestatus had een invloed op meerdere seksuele functies. Het meest opvallend was dat vrouwen die in een langdurige relatie zaten een grotere daling van seksueel verlangen lieten optekenen dan vrouwen die in de periode van zeven jaar een nieuwe partner hadden gevonden aldus Annika Gunst van de Universiteit van Turku.

-Vrouwen in een langdurige relatie hadden ook meer andere seksuele problemen dan vrouwen die een nieuwe relatie waren begonnen.

Volgens Guns suggereren de resultaten dat relatiefactoren of partner-specifieke factoren van invloed zijn op de variatie in seksuele functies van vrouwen. Daarom zou het nuttig zijn partnerspecifieke factoren bij de behandeling van seksuele disfuncties van vrouwen te benadrukken.

In de studie onderzochten Gunst en haar collega’s het seksueel verlangen, opwinding, het vermogen tot een orgasme, seksuele tevredenheid en ervaringen van pijn tijdens de geslachtsgemeenschap van vrouwen.

– De meeste aspecten van de seksuele functies vrouwen waren vrij onstabiel gedurende  zeven jaar, en verrassend en verrassend genoeg werd de meeste variatie verklaard door een andere factor dan verwacht. Vorige seksuele ervaringen was geen goede voorspeller van de toekomstige seksuele functie in het algemeen.

Het vermogen om een orgasme te ervaren was het meest stabiel in de tijd, terwijl seksuele bevrediging de meest variabele was. Orgastisch vermogen verbeterde in alle groepen tijdens de studie. De grootste verbetering werd waargenomen bij vrouwen die een nieuwe relatie waren begonnen  2173 Finse vrouwen namen deel aan de studie.

Bronnen

http://www.news-medical.net/news/20161115/Long-term-relationships-may-impact-sexual-functions-of-women.aspx

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge