Zwangere vrouwen met honden krijgen gezondere kinderen

Slecht slapen maakt irritant
Seks is biologische communicatie

Copyright commons.m.wikimedia.org

Dat het goed is voor kinderen om met een huisdier op te groeien, is algemeen bekend. Maar blijkbaar is het hebben van een hond ook positief voor de baby zelfs als die nog in de buik zit.

Veel mensen doen hun hond weg als ze een kindje verwachten. Vaak omdat ze schrik hebben dat het te druk gaat worden of om hygiënische redenen.  Maar de hond hoeft helemaal niet weg tenminste als we onderstaande onderzoekers mogen geloven.

Wetenschappers in Canada hebben ontdekt dat baby’s die worden geboren in een gezin waar honden zijn, gezonder zijn. Dat heeft vooral te maken met twee bacteriën die bij die baby’s meer voorkomen dan bij gezinnen zonder honden.

Het gaat om bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de darmflora en die later het risico op obesitas en verschillende allergieën kunnen verminderen.

Maar er zijn niet alleen biologische voordelen, ook sociaal gezien is een hond interessant en dan wel als de baby geboren is. Een hond maakt kinderen socialer en verlaagt de stress.

Huisdieren zijn dus niet alleen goed voor de fysieke weerstand van opgroeiende kinderen, maar ook van hun mentale.

Kinderen die opgroeien met huisdieren lopen ook minder risico op angststoornissen. Zo blijkt uit onderzoek van het Bassett Medical Center in New York na ondervraging van 643 ouders met kinderen tussen 6 en 7 jaar, waarover is gepubliceerd in ‘Preventing Chronic Disease’.

12% van de jongens en meisjes met honden heeft een angststoornis tegen 21% van de kinderen die geen huisdier heeft. Meer meisjes dan jongens hebben te maken met angsten.

Bronnen

http://www.oudersvannu.nl/nieuws/actueel/zwangere-vrouwen-met-honden-krijgen-gezondere-kinderen/

http://www.flair.be/nl/uit-thuis/415326/bewezen-een-hond-in-huis-is-gezonder-voor-je-baby#

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2015/11/29/kinderen-die-opgroeien-met-een-hond-hebben-minder-angsten

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge