Fantaseren over BDSM komt vaker voor dan gedacht

Bestaat een slaaporgasme bij vrouwen ?
De wetenschap van borsten (video)

Seksuele fantasieën zoals bondage, discipline, dominantie, onderdanigheid, sadisme en porndigmasochisme (BDSM) was lange tijd taboe en nog maar weinig mensen durven er openlijk voor uit komen dat ze er van houden. De film ’50 grades of grey’ heeft de mentaliteit voor een stuk doen veranderen, maar toch blijft het nog voor een groot stuk in de taboesfeer hangen.

In de VS werd een grote studie gedaan naar BDSM (https://www.psychdata.com/s.asp?SID=161649)

De resultaten geven aan dat vele mensen fantaseren over BDSM zonder dat ze het effectief ook in praktijk brengen.  Zo fantaseert 41,7% van de vrouwen en 48,4% van de mannen over het hebben van seks met iemand anders. Een op twee vrouwen fantaseert over vastgebonden worden tijdens seks.  59,6% van de mannen zou graag een dominante rol spelen in seksspelletjes in BDSM.

Hier vind je de Engelstalige resultaten.static1.squarespace.com

Wat zijn de meest voorkomende vrouwenfantasieën? Loos: “Gedomineerd worden of zelfs met geweld genomen en verkracht worden, triootjes of seks met een andere vrouw. Voor alle duidelijkheid: dat betekent niet dat vrouwen zin hebben om verkracht te worden, om met meerdere mensen tegelijk naar bed te gaan of om lesbienne te worden. Een verkrachtingsfantasie kan bijvoorbeeld het ideaal weerspiegelen van een sterke, overheersende en beschermende man, een partner waar heel wat vrouwen al sinds het begin der tijden van dromen. Zo’n fantasie helpt ook om je te bevrijden van een mogelijk en niet zo zeldzaam schuldgevoel vanwege het eigen verlangen, in de trant van: niet ík voel verlangen, maar de ander, want hij neemt me met geweld.”

Aanzet tot nieuw genot

Moet je je fantasieën delen met je partner? Op die vraag bestaat geen pasklaar antwoord. In haar boek Erotische intelligentie heeft de Belgisch-New Yorkse seksuologe Esther Perel het mooi verwoord: “Het bed is een plek waar je je schaduw kan spelen”.

Ze bedoelt hiermee dat je je er kan overgeven aan dominante, onderdanige, voyeuristische en exhibitionistische rollen waar je je in het echte leven nooit aan zou wagen. Meedoen aan de fantasie van de ander zonder daarbij schaamte of jaloezie te voelen (en op voorwaarde dat de ander niet gedwongen wordt), duidt op een gezonde intimiteit en is een blijk van vertrouwen, de belofte van voortdurend verlangen en de opmaat naar nieuwe vormen van genot.

Anderen zullen beweren dat we al in een cultuur van hechte relaties leven, en dat alles met elkaar delen en bespreken niet per se de beste manier is om het verlangen in stand te houden. Een beetje geheimzinnigheid, onzekerheid, afstand en een vleugje jaloezie zijn evenzeer nodig om het vuur te laten branden.

Bronnen :

http://www.lehmiller.com/blog/2012/2/29/how-do-mens-and-womens-sexual-fantasies-differ.html

http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/waarover-fantaseren-vrouwen/article-normal-72663.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.