Grote mannen geven betere seks of toch niet?

Méér seks? De kleur van de kamer kan helpen
Eerst opwinding, dan verlangen: libido bestaat niet

Of de lengte van de penis nou echt uitmaakt of niet, daar zijn we het nog steeds niet over

Photo by Sayla Brown

eens. Mannen met een lange lichaamslengte schijnen echter wel beter te scoren in bed. Dat blijkt tenminste uit een recent uitgevoerd onderzoek.

Dat een grote man succes heeft bij de vrouwen is volgens Amerikaanse wetenschappers evolutionair bepaald: grote mannen kunnen beter vechten en bieden dus meer bescherming.

Het resultaat van het onderzoek is simpel: hoe langer de man, hoe meer bedpartners hij heeft gehad. Het gemiddelde aantal bedpartners van mannen met verschillende lengtes werd met elkaar vergeleken. Lange mannen bleken over het algemeen een stuk meer bedpartners te hebben gehad dan kortere mannen.

Zo hadden de grootste mannen gemiddeld 12,3 bedpartners, tegenover 9,4 van de kortere mannen. De mannen die hier qua lengte tussenin zitten, hadden ongeveer 11,7 vrouwen in hun bed.

Waar dit mee te maken heeft? Vrouwen kiezen onbewust voor mannen die goede genen mee kunnen geven aan hun kinderen. Vanuit evolutionair oogpunt is lengte namelijk erg belangrijk. De lengte van de penis maakt misschien niet zo veel verschil, maar zijn lichaamslengte zeker wel!

Mannen slaan het hardst naar beneden en de slag van een grote man komt harder aan dan die van een kleinere. Dus is een grote man beter in staat een vrouw te beschermen, zo concludeert David Carrier, onderzoeker aan de Universiteit van Utah.

‘Vrouwen zijn meer aangetrokken tot grote mannen vanuit een natuurlijke selectie’, aldus Carrier. ‘Zij kunnen hen en hun kinderen beter beschermen tegen andere mannen’.

Carrier en zijn team vonden uit dat onze voorouders het hardst sloegen wanneer ze op twee benen stonden, wat suggereert dat vechten de reden was waarom ze rechtop gingen lopen. ‘De resultaten van onze studie wijzen uit dat onze voorouders op twee benen gingen lopen zodat ze elkaar beter konden slaan. Ze geven ook een functionele verklaring waarom vrouwen grote mannen aantrekkelijk vinden’.

Voor zijn onderzoek bestudeerde Carrier de kracht van een slag in verschillende gevechtssporten: naar boven, naar beneden, opzij en naar voor. Mannen bleken gemiddeld dubbel zo hard te slaan als ze recht stonden en naar beneden richtten.

Sommige wetenschappers beweren dat vouwen grote mannen verkiezen omdat deze goede genen hebben, iets wat Carrier tegenspreekt: ‘als dat zo zou zijn, zouden mannen ook op grote vrouwen vallen, maar doorgaans zijn ze meer aangetrokken tot kleine of middelgrote vrouwen’.

Of toch niet : op lange termijn zouden kleine mannen dan weer betere sekspartners zijn

Goed nieuws voor kleine mannen (of vrouwen die kleine mannen daten). Een onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Michigan en de NYU bewijst dat kleine mannen namelijk betere partners zijn op lange termijn.

Fysieke aantrekkingskracht is een belangrijke sleutel tot elke start van een nieuwe relatie. Hoewel we er misschien niet echt dieper over nadenken, speelt bijvoorbeeld de grootte van de man hier een erg belangrijke rol. Vrouwen vallen traditioneel op grotere mannen. Maar uit dit onderzoek blijkt onder andere dat kleine mannen een betere keuze zijn om een langetermijnrelatie mee op te bouwen. Kleine mannen stappen niet zo snel in het huwelijksbootje als hun grotere seksegenoten, maar eens getrouwd zullen ze niet zo snel scheiden. Bovendien zouden ze ook meer bijdragen tot het huishouden.

Ook een interessante ontdekking in dit onderzoek is dat kleine mannen hun lagere fysieke status aanvullen met een doorgaans groter inkomen. Terwijl grote mannen hun fysieke status gebruiken om vrouwelijke veelverdieners aan te trekken. Uiteraard zijn al deze stellingen een oversimplificatie, maar ze zouden volgens de onderzoekers wél een belangrijke langetermijntrend aanduiden. Namelijk dat de fysieke status van de man nog steeds een erg belangrijke rol speelt in de traditionele genderrollen.

En wie denkt dat dikke mannen helemaal slecht presteren in bed?

Het lijkt erop dat de grootte er wel degelijk toe doet tussen de lakens, maar dan wel op een andere manier. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat dikkere mannen beter zijn in bed.

Een studie van Erciyes universiteit in Turkije heeft aangetoond dat zwaardere mannen beter presteren als het op seks aankomt dan hun slanke heren. Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers nadat ze het BMI vergeleken van 100 personen die behandeld werden voor seksuele problemen tegenover 100 mensen die nergens last van hadden. Zo waren dikkere mannen in staat om de liefde gemiddeld 7 minuten en 18 seconden te bedrijven, terwijl dunnere heren het slechts 1 minuut en 48 seconden volhielden.

Hoewel de uitslagen in eerste instantie misschien onlogisch lijken, is de reden volgens de wetenschappers vrij simpel. Volgens hen ontwikkelen stevige mannen meer van het vrouwelijke geslachtshormoon oestradiol. Hierdoor wordt de hormoonbalans in hun lichaam verstoord waardoor ze een orgasme langer kunnen uitstellen.

Ook dikkere vrouwen zijn beter in bed

Niet alleen zwaardere mannen, maar ook dikkere vrouwen zijn beter in bed. Eerder onderzoek toonde aan dat heren liever tussen de lakens kruipen met dames die een maatje meer hebben omdat zij meer geven en sneller bereid zijn om nieuwe dingen te proberen.

Bronnen

http://seks-en-relaties.planetfem.com/lange-mannen-scoren-beter-in-bed/

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20110519_095

http://www.elle.be/nl/47982-bewezen-kleine-mannen-zijn-betere-partners.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge