Juiste gebruik van emoticons bij online dating leidt tot meer seks

Pijn vermindert libido vrouw niet bij man
Affaires op het werk gebeuren niet zo vaak als gedacht
emoji, smilie, whatsapp

Pixaline (CC0), Pixabay

Het gebruiken van emoticons in chatberichten tussen zoekende singles leidt vaker tot seks. De populairste tekentjes hebben dan ook een flirterig karakter.

Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Match.com onder 5675 Amerikaanse singles.

Het bleek dat 54% van de emoji-gebruikers in 2014 seks heeft gehad, tegenover 31% van de singles die geen emoji gebruiken”, vertelt Helen Fisher, biologisch antropoloog aan de Rutgers University, aan TIME. Verder bleek dat de hoeveelheid seks toenam, naarmate de ondervraagden meer emoji gebruikten. Deze theorie gaar op voor mannen en vrouwen in de 20, 30 en 40.

Bovendien heeft 64% van de mannen en 46% van de vrouwen die regelmatig emoticons gebruiken de afgelopen maand het bed met iemand gedeeld. Niet alle emoticons zijn even populair. Zo is het niet verstandig om de arrogante ‘Information Girl’ naar potentiële dates te versturen. Ook het traditionele lippen-teken is geen garantie voor succes.

Mensen die veel emoji gebruiken hebben overigens niet alleen meer seks. “Ze gaan ook vaker op date en hebben twee keer zoveel kans te trouwen”, weet Fisseksonderdoucheher. “62 procent van de emoji-gebruikers wil trouwen, bij mensen die nooit emoji gebruiken is dat maar 30%.”

Onderzoekleidster Helen Fisher laat aan TIME weten dat reguliere gebruikers van emoji’s niet alleen profiteren van meer seks, maar ook vaker een date scoren.

 

Maar: niet alle mensen weten wat er met aubergines en perziken in allerlei standen bedoeld wordt. Daarom eerst no wat uitleg en helemaal onderaan een filmpje met Jimmy Kimmel. Hij ging de straat op om de verschillende (seksuele) betekenissen te checken en leerde zelf ook nog het nodige.

 

Bronnen

http://seks.blog.nl/creaties/2016/04/23/meer-seks-met-emojis

https://www.metronieuws.nl/extra/2015/02/hoe-meer-emoji-je-gebruikt-hoe-meer-seks-je-hebt

http://www.brekend.nl/2015/02/05/mensen-die-veel-emoticons-gebruiken-hebben-vaker-seks/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge