Seks in de douche

Normale vagina bestaat niet
Vrouwelijke tepels stellen evolutionaire biologie in vraag

Bron www.pixabay.com

Een nationale douche-enquête van Grohe in samenwerking met onderzoeksbureau iVox deed onderzoek bij 1150 Belgen in 2018 naar de douchegebruiken van de Belgen en gaf volgende resultaten.

Ook in 2017 deed men onderzoek daar naar. iVox vroeg toen aan 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar, die hun stiekeme badkamergewoonten verklappen.

We douchen graag. De helft van de Belgen met een douche gaat dagelijks of zelfs meerdere keren per dag in de douche, het liefst wanneer ze opstaan. Een douchebeurt duurt gemiddeld tien minuten. 3 op de 10 Belgen doucht gemiddeld 5 minuten of minder, en dat is natuurlijk het meest ecologisch.

We pakken een douche om ons te wassen, te verfrissen, te ontspannen of om wakker te worden, maar er zijn ook nog andere dingen die je in de douche kan doen. Een derde scheert zich onder de douche, 1 op 8 poetst er ook zijn of haar tanden. Zingen onder de douche doen we ook, al is dat iets typisch voor vrouwen. Vrouwen (24%) zingen vaker in de douche dan mannen (17%).

62% van de ondervraagden vindt het gezellig om even bij te praten met je partner in de badkamer. 50% doet dat graag samen onder de douche of in bad. Maar een grote boodschap, daarbij zijn we liever alleen: 50,4% doet dat niet graag met de partner in de buurt. Met preutsheid heeft dat niets te maken, want 53% loopt gewoon naakt de badkamer uit en doet elders zijn of haar kleren uit.

Meer seks onder de douche, minder stress

En natuurlijk hebben we ook seks onder de douche. Een zesde zelfs regelmatig, en dat is logisch, aangezien een kwart van de Belgen aangeeft dat ze geregeld met hun partner onder de douche staan. 5% van de Oost-Vlamingen die geregeld seks hebben onder de douche, doen het wekelijks. 15 % van de Antwerpenaeren en Vlaams-Brabanders hebben dan weer meerdere keren per maand seks onder de douche. In het algemeen hebben de Antwerpenaren het vaakst seks onder de douche, gevolgd door de Oost-Vlamingen, West-Vlamingen, Brussel en Limburg.

Bron https://doucheprofieltest.be/

Een opvallend resultaat is dat een op vijf toegeeft wel eens te plassen onder de douche. Zes procent van de bevolking gebruikt de douche zelfs regelmatig als toilet.

Voor en na het vrijen wordt er in recordtijd gedoucht. Vrouwen douchen zich meestal na het vrijen, terwijl mannen dat doen voor het vrijen. Bijna een op drie Belgen neemt ‘s morgens snel een douche.

Over het algemeen denken we vooral aan de dagindeling onder de douche. Een op vier Belgen maakt een balans op van zijn relatie. De douche blijkt ook ideaal om problemen weg te spoelen. Een cliché dat bevestigd wordt: terwijl mannen wel erg vaak aan seks denken tijdens het douchen, houdt de vrouw zich meer met de dagelijkse beslommeringen bezig.

Tot slot, een op vijf belgen zingt onder de douche. Walen zingen vooral smartlappen terwijl Vlamingen een voorkeur hebben voor Engelstalige muziek. Vrouwen overklassen mannen als het op zingen onder de douche aankomt. Een op de vier vrouwen gooit de keel maar al te graag open. Bij de mannen is dat maar 17%.

Leuk om te weten: Belgen die vaak seks hebben onder de douche hebben beduidend minder stress dan diegene die nooit seks hebben onder de douche.

Seks onder de douche kan een uitdaging zijn maar het is zeker de moeite waard om het onder  de knie te krijgen.

Glibberige oppervlakken, water en een stroom van bloed naar je hoofd… Wat kan er mis gaan? Aan de andere kant kan het heel opwindend zijn om je partner nat en naakt te zien, dus het is wel het proberen waard. Belangrijk is om het rustig aan te doen en niet plotseling van positie te veranderen.

Bron https://www.flair.be/nl/lifestyle/seks-onder-de-douche/

Schuimende zeep is uitgevonden zodat je je handen soepel over je lichaam kan laten glijden. Oké, het is uitgevonden om je te helpen schoon te worden, maar het is veel leuker om dat inzepen te gebruiken om je eigen lichaam (en dat van je partner) te ontdekken en een showtje te geven.

Het water beschermt je niet tegen soa’s, hiv of zwangerschap. Het is ook niet zo dat het water de zaadcellen wegspoelt.

Een condoom is dus nodig, maar onder de douche of in bad is het gebruik hiervan niet altijd gemakkelijk. Het risico op afglijden of scheuren is groot. Je gebruik daarom best nog een extra anticonceptiemiddel bij seks onder water, én je moet er zeker van zijn dat jullie beiden geen soa’s hebben.

Ga je in bad en vul je dat met schuim of bruisballen, of geef je mekaar een wasbeurt onder de douche, dan kan de olie uit die producten het rubber van het condoom aantasten.

Latexcondooms kunnen niet tegen vet. Badolie, bodylotion, massageolie, vaseline of handcrème gaan sowieso niet samen met condooms. Ook met producten zoals shampoo, zeep en lotion moet je opletten. Hierin kunnen bestanddelen zitten die het latex van het condoom aantasten.

Klik hier om zelf de test te doen en te weten te komen welk doucheprofiel jij precies bent!

Bronnen

http://www.durex.nl/verkennen-sex/artikelen/seks-onder-de-douche/

https://www.allesoverseks.be/is-een-condoom-nodig-bij-seks-onder-de-douche

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180706_03600845

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf28082007_009

http://www.fundalize.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=24005

https://www.hln.be/nina/style/de-helft-van-de-belgen-plast-in-de-douche-en-nog-meer-badkamergewoonten~a33960aa/

https://www.flair.be/nl/lifestyle/seks-onder-de-douche/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge